Επικαιρότητα

Η «επόμενη μέρα» της καταστροφικής πυρκαγιάς στον Μαύρο Κόλυμπο – Αποκαρδιωτικές εικόνες (vid) – Galaksias.com

Ολονύχτια ήταν η μάχη με τις φλόγες από ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με την καθοριστική συμβολή εναέριων μέσων που κατάφεραν να κατασβήσουν την μεγάλη φωτιά στη δύσβατη περιοχή και πριν αυτή επεκταθεί από την πίσω πλευρά του βουνού

Στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο και στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο ηλικιωμένος που τραυματίστηκε χθες Σάββατο (6/4) στην προσπάθειά του να σώσει το σπίτι του από τις φλόγες που το είχαν περικυκλώσει στον Μαύρο Κόλυμπο.

Ειδικότερα, ο 73χρονος άνδρας στην προσπάθειά του να σώσει την περιουσία του τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε με εγκαύματα στα χέρια και το πρόσωπο στο νοσοκομείο, αλλά και με αναπνευστικά προβλήματα.

Το υπόγειο του σπιτιού τυλίχθηκε στις φλόγες, χωρίς ευτυχώς να επεκταθούν στο υπόλοιπο κτίριο, ενώ 2.000 στρέμματα στον Μαύρο Κόλυμπο έγιναν στάχτη στην φωτιά η οποία επεκτάθηκε πάνω από τον Κουτσουρά.

πυρκαγιά Ιεράπετρα

Ολονύχτια ήταν η μάχη με τις φλόγες από ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με την καθοριστική συμβολή εναέριων μέσων που κατάφεραν να κατασβήσουν την μεγάλη φωτιά στη δύσβατη περιοχή και πριν αυτή επεκταθεί από την πίσω πλευρά του βουνού.

Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από αξιωματικούς του πυροσβεστικού σώματος και της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού συνελήφθη 35χρονος κάτοικος, ως υπαίτιος πρόκλησης της μεγάλης φωτιάς, μετά από κάψιμο κλαδιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες με βαρύ κατηγορητήριο επειδή κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές θα βρεθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου, ωστόσο ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες.

«Είτε από πρόθεση είτε εξ αμελείας, που δυστυχώς είναι και οι περισσότερες των περιπτώσεων όπως αυτή στην Ιεράπετρα, οι πυρκαγιές μπορεί να προκαλέσουν ανυπολόγιστες καταστροφές και να απειλήσουν ανθρώπινες ζωές. Ζητώ από όλους να συνειδητοποιήσουν επιτέλους ότι δεν παίζουμε με τη φωτιά. Υπάρχει τεράστια ευθύνη και η απροσεξία δεν είναι απλώς αδικαιολόγητη αλλά εγκληματική».

Στην περιοχή μετέβη ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης ο οποίος επισκέφθηκε το συντονιστικό της πυροσβεστικής ενώ αναφέρθηκε στην ηρωική προσπάθεια πυροσβεστών και εθελοντών που έδωσαν μάχη κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Η πυροσβεστική  παραμένει σε επιφυλακή υπό τον φόβο των αναζωπυρώσεων, ενώ σε πορτοκαλί συναγερμό βρίσκεται ο μηχανισμός της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ιεράπετρας.

πυρκαγιά Ιεράπετρα

Λόγω της εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων που θα επηρεάσουν την Κρήτη, η Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Κρήτης ενημερώνει τους πολίτες για την απαγόρευση της καύσης και των θερμών εργασιών έως και την Τρίτη ενώ παράλληλα θα πραγματοποιούνται περιπολίες.  Στη περίπτωση που διαπιστωθεί ότι δεν τηρείται το επίμαχο μέτρο, τότε οι παραβάτες θα βρεθούν αντιμέτωποι με διοικητικά πρόστιμα.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button