ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Ο θρυλικός προπονητής της Bundesliga Στρέιχ αποχωρεί στο τέλος της σεζόν – Galaksias Portal News

Ο προπονητής της Φράιμπουργκ, Κρίστιαν Στρέιχ, γνωστός για τις απόψεις του εναντίον της ακροδεξιάς στη Γερμανία, θα αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν μετά από περισσότερα από 12 χρόνια, ανακοίνωσε ο σύλλογος που βρίσκεται σήμερα 9ος στην Bundesliga.

Σε ηλικία 58 ετών, ο Στρέιχ, προπονητής του συλλόγου του Φράιμπουργκ, που βρίσκεται στον Μέλανα Δρυμό (νοτιοδυτικά της Γερμανίας), από τον Ιανουάριο του 2012, αποφάσισε να μην επεκτείνει το συμβόλαιό του:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σκέφτηκα για πολύ καιρό και έχω κάνει πολλές συζητήσεις, αλλά πιστεύω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να δώσω τη θέση μου σε νέες ενέργειες, νέους ανθρώπους και νέες δυνατότητες», δήλωσε ο Κρίστιαν Στρέιχ σε βίντεο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του συλλόγου.

Γεννημένος στο Βάιλ αμ Ράιν, μια γερμανική πόλη κοντά στη Γαλλία και την Ελβετία, πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στη Φράιμπουργκ, αρχικά ως παίκτης και μετά ως προπονητής νέων το 1995.

Υπό την ηγεσία του ο σύλλογος γνώρισε την πιο ακμάζουσα περίοδο της ιστορίας του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 2022-23, τον οδήγησε στους «32» του Europa League για πρώτη φορά στην ιστορία του, πριν επαναλάβει το κατόρθωμα αυτή τη σεζόν.

Υπό την ηγεσία του και πάλι, η Φράιμπουργκ έφτασε πιο κοντά σε έναν σημαντικό τίτλο στην ιστορία της, φτάνοντας στον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας του 2022, τον οποίο έχασε στα πέναλτι από τη Λειψία.

Του προσφέρθηκαν δουλειές από αρκετούς γερμανικούς συλλόγους με μεγαλύτερα μπάτζετ, αλλά πάντα αποφάσιζε να μείνει στη Φράιμπουργκ.

Αυτός ο γιος του χασάπη, που πηγαίνει στην προπόνηση με το ποδήλατο και μιλάει μια διάλεκτο της περιοχής, έχει γίνει όχι μόνο αστέρι στο Φράιμπουργκ για τις εμφανίσεις του αλλά και μια μικρή διασημότητα για τις κοινωνικές του θέσεις.

Τον περασμένο Ιανουάριο, κάλεσε τους Γερμανούς να αντιταχθούν στην άνοδο του ακροδεξιού κόμματος AfD:

«Αν δεν σηκωθείς τώρα, είναι επειδή δεν έχεις μάθει τίποτα. Πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό να αντιτασσόμαστε στη βλακεία και στον δεξιό εξτρεμισμό σε όλες τις μορφές του», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button