Επικαιρότητα

Ο άτυχος 47χρονος προσπάθησε να βγει από το σπίτι όταν το «έπνιξαν» οι καπνοί ωστόσο δεν τα κατάφερε – Galaksias.com

Στο σημείο υπήρχαν ίχνη πυρκαγιάς, μαύρος καπνός είχε καλύψει τον χώρο, ωστόσο ενεργή εστία φωτιάς δεν βρέθηκε. Εκτιμάται ότι οι αναθυμιάσεις προήλθαν από την ξυλόσομπα που έκαιγε στο σπίτι όπου φαίνεται να ζούσε μόνος ο άτυχος άνδρας

Στην ισόγεια κατοικία του στην οδό Βαρδαξή, στο Κόκκινο Μετόχι, εντοπίστηκε νεκρός σήμερα Δευτέρα (26/2) το απόγευμα ένας 47χρονος, από άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων που ειδοποιήθηκαν για πυρκαγιά. Οι αρχική εκτίμηση κάνει λόγο για θάνατο από αναθυμιάσεις. Στο σημείο υπήρχαν ίχνη πυρκαγιάς, μαύρος καπνός είχε καλύψει τον χώρο, ωστόσο ενεργή εστία φωτιάς δεν βρέθηκε. Εκτιμάται ότι οι αναθυμιάσεις προήλθαν από την ξυλόσομπα που έκαιγε στο σπίτι όπου φαίνεται να ζούσε μόνος ο άτυχος άνδρας.

Το γεγονός ότι η σορός του βρέθηκε μπροστά στην πόρτα του σπιτιού ενισχύει την πιθανότητα ο 47χρονος να προσπάθησε να βγει έξω όταν αντιλήφθηκε ότι οι καπνοί έπνιξαν το σπίτι, ωστόσο οι αντοχές του δεν του το επέτρεψαν. Για την μεταφορά της σορού στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χανίων ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ενώ στο σημείο έσπευσε και περιπολικό της αστυνομίας.

Από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ελήφθησαν στοιχεία προκειμένου να διερευνηθούν οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο 47χρονος.

Μόλις πριν από δύο εβδομάδες ένας ακόμη άνθρωπος στα Χανιά έχασε τη ζωή του από αναθυμιάσεις. Ήταν 75 ετών, καθηλωμένος λόγο κινητικών προβλημάτων και με σοβαρές χρόνιες παθήσεις. Οι πυροσβεστικοί υπάλληλοι κλήθηκαν και τότε για πυρκαγιά σε ισόγεια κατοικία σε πάροδο της Λεωφόρου Σούδας και βρέθηκαν αντιμέτωποι με το μακάβριο θέαμα.

Ο 75χρονος είχε απανθρακωθεί. Λίγους μήνες πριν, τον Νοέμβριο του 2023 ένα ζευγάρι ηλικιωμένων στο Δαράτσο Κυδωνίας έφυγε από τη ζωή με τον ίδιο φριχτό τρόπο, μετά από φωτιά που εκδηλώθηκε στο διαμέρισμα που διέμενε.

 

 

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button