ΕνημέρωσηΤεχνολογία

«Θέλουμε να έχουν επιλογή οι πολίτες» – Galaksias Portal News

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου σε συνέντευξη που έδωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ μίλησε μεταξύ άλλων για την επιστολή ψήφο και το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Συγκεκριμένα είπε: «Εμείς ως Πλεύση Ελευθερίας θέλουμε να μην υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος και στην επικράτεια και στο εξωτερικό που να θέλει να ψηφίσει και να μην μπορεί για πρακτικούς λόγους. Υποστηρίζουμε την επιστολική ψήφο και θα ψηφίσουμε τη σχετική πρωτοβουλία που αφορά στις ευρωεκλογές και στα δημοψηφίσματα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια, έκανε λόγο για τις εθνικές εκλογές και την τροπολογία, εξηγώντας ότι: «Για τις εθνικές, επειδή κατατέθηκε μετά τη διαβούλευση, μετά τη διαδικασία της επιτροπής μια εκπρόθεσμη τροπολογία που έχει πάρα πολλά κενά, δεν είναι σωστό να μπει σε κοινοβουλευτική διαδικασία με αυτόν τον τρόπο, δηλαδή από το “παράθυρο”. Αν είχε κατατεθεί εμπρόθεσμα θα τη συζητούσαμε. Θεωρούμε ότι αυτή τη στιγμή δεδομένου ότι έχουμε μπροστά μας ευρωεκλογές μπορούμε να αντιληφθούμε τις δυσκολίες που αντιμετώπιζει η κυβέρνηση σε κάποια θέματα που για εμάς είναι κομβικά, όπως είναι το να υπάρχουν και εκλογικά τμήματα στο εξωτερικό αλλά και η επιστολική ψήφος. Δεν θέλουμε να καταργηθούν τα εκλογικά τμήματα του εξωτερικού, τώρα τα καταργεί αυτή η πρωτοβουλία. Εμείς θέλουμε να έχουν την επιλογή οι πολίτες».

«Η ψήφος μας δεν είναι ούτε ευκαιριακή, ούτε τακτική είναι συνειδητοποιημένη ψήφος γιατί ξέρουμε πολύ καλά ότι κάποιοι άνθρωποι θα μπορέσουν να ψηφίσουν με αυτόν τον τρόπο ενώ διαφορετικά δεν θα μπορούν. Δε θεωρούμε ότι το νομοσχέδιο είναι άριστο», τόνισε η πρόεδρος του κόμματος Πλεύση Ελευθερίας.

«Εμείς θέλουμε ίσια δικαιώματα για όλους τους ανθρώπους, ο γάμος και η τεκνοθεσία για τα ομόφυλα ζευγάρια, όπως και για τα ετερόφυλα είναι ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Εφόσον ένα δικαίωμα γνωρίζεται σε μία ανθρωπινη ύπαρξη πρέπει να αναγνωρίζεται σε όλες τις ανθρώπινες υπάρξεις. Δεν νοούνται διακρίσεις», ανέφερε για τα ομόφυλα ζευγάρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button