Επικαιρότητα

Με λαμπρότητα ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στη Θήβα – Galaksias.com

Σε χαρμόσυνο κλίμα ήχησαν από όλους τους Ιερούς Ναούς της πόλης, οι κωδωνοκρουσίες για την μεγάλη διπλή εορτή της Ελλάδας και της Ορθοδοξίας ενώ η επίσημη δοξολογία τελέστη στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Θηβών χοροστατούντος του Εδεσιμολογιότατου Αρχιερατικού Επιτρόπου, πατρός Γεωργίου Τουλουμάκου και της Συνοδείας του.

Μετά το πέρας της επίσημης δοξολογίας εκφωνήθηκε μέσα στον Ιερό Ναό πανηγυρικός λόγος από τη Διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του 5ου Γυμνασίου Θήβας, κα Χριστίνα Ρηγοπούλου.

Οι επίσημοι παρέστησαν τόσο στην δοξολογία όσο και στην κατάθεση στεφάνων στο ηρώο του αύλειου χώρου του Ιερού Ναού αλλά και στην μαθητική και στρατιωτική παρέλαση που διεξήχθη με όλες τις προβλεπόμενες τιμές.

Στεφάνι κατέθεσαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, γενικός γραμματέας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κος Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, ο Δήμαρχος Θηβαίων, κος Γιώργος Αναστασίου, ο Διοικητής Φρουράς, Ταξίαρχος κος Πέτρος Φωτιάδης, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Αντιπύραρχος κος Παναγιώτης Αφράτης, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής του τμήματος Ασφάλειας Θηβών, κος Γεώργιος Κακούρης, η κα Λουκία Θεοδώρου, εκπρόσωπος της Περιφέρειας, Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου όπως επίσης εκπρόσωποι φορέων και Συλλόγων, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Τέλος, κατά την διεξαγωγή της παρέλασης, με την παρουσία της τίμησε η Βουλευτής Βοιωτίας, κα Γιώτα Πούλου.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι την παραμονή της Εθνικής Επετείου πραγματοποιήθηκε ομιλία στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας από τον Σύνδεσμο Αποστράτων Ε.Δ.-ΣΑ. κ’ Εφέδρων Αξιωματικών Θήβας, «Ο ΙΕΡΟΣ ΛΟΧΟΣ» με ομιλητή τον Θεολόγο – Ιστορικό Κωνσταντίνο Τρικαλίτη, με θέμα: «Η Θήβα στην Επανάσταση του 1821 – Συμβολή στην ιστορική μνήμη».

Ο Δήμαρχος Θηβαίων, κος Γιώργος Αναστασίου σε δήλωσή του ευχήθηκε σχετικά «η πίστη να οδηγεί τα βήματα και τις αποφάσεις όλων μας, τα προτάγματα τη δικαιοσύνης και της αξιοκρατίας να μην φθαρούν ποτέ και πάντα να ευαγγελίζονται τα χαρμόσυνα μηνύματα προοπτικής, αγωνιστικότητας και σθένους!».

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button