Επικαιρότητα

Συνάντηση Γεραπετρίτη – Ιερώνυμου για γέφυρες κυβέρνησης – Εκκλησίας – Galaksias.com

Μετά την αντιπαράθεση Εκκλησίας – Πολιτείας για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, η κυβέρνηση επιχειρεί να γεφυρώσει το χάσμα με την Αρχιεπισκοπή

Με στόχο να στηθεί γέφυρα μεταξύ κυβέρνησης και Εκκλησίας, η οποία έχει διαρραγεί, μετά την ψήφιση του νόμου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Γ. Γεραπετρίτη με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο.

Η συνάντηση διεξήχθη, σύμφωνα με την αποκάλυψη που έκανε η τηλεοπτική εκπομπή Mega, Live News, κατόπιν πρωτοβουλίας του υπουργού Εξωτερικών, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο τραπέζι έπεσε και επικείμενη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο, χωρίς να είναι ακόμη ώριμες οι συνθήκες για τη διεξαγωγή της.

Παράλληλα, έγινε γνωστό πως πραγματοποιήθηκε τηλεφώνημα από την Προεδρία στην Αρχιεπισκοπή, πριν από τη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν θα πάει για την Κυριακή της Ορθοδοξίας, στις 25 Μαρτίου, στη Μονή Πετράκη ούτε και σε κανέναν άλλο ναό.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button