Επικαιρότητα

«Όχι Κυριάκο Μητσοτάκη, δε θα φτιάξεις μαϊμού Ιατρική» – Galaksias.com

Γραπτή δήλωση Παύλου Πολάκη ενάντια στη δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων

Με ιδιαίτερα έντονο τόνο απευθύνεται στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σε γραπτή δήλωσή του ο Συντονιστής ΕΠΕΚΕ και πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Παύλος Πολάκης.

Ακολουθεί η σχετική δήλωση: 

«Όχι Κυριάκο Μητσοτάκη!

Δεν θα φτιάξεις «μαϊμού Ιατρική» με συνεργασία της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κύπρου με το CVC Fund που έχει αγοράσει τις μισές κλινικές του λεκανοπεδίου.

Όχι Κυριάκο Μητσοτάκη!

Δεν θα καταφέρεις να γίνονται πτυχιούχοι Ιατρικής-γιατί Ιατροί δεν ξέρω αν θα γίνουν-οι γόνοι πληρώνοντας και όχι τα παιδιά των φτωχών ή μεσαίων στρωμάτων, που μπαίνουν με κόπο και αριστεύοντας στις Πανελλαδικές εξετάσεις, στην Ιατρική.

Τα παιδιά που γέμισαν ξανά σήμερα το αμφιθέατρο της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, πραγματοποιώντας μια 2η μαζική  συνέλευση, είναι αυτά που θα ακυρώσουν τα σχέδια σου για τα Ιδιωτικά ΑΕΙ.

Το 1992, η δική μας η γενιά δεν άφησε τον πατέρα σου και τον τότε υπουργό Υγείας κ. Σούρλα, να βάλουν εξετάσεις πριν την ειδικότητα, για να γίνονται ειδικευμένοι γιατροί μόνο οι γόνοι, οι κολλητοί και οι βαφτιστικοί πολιτικών και καθηγητάδων.

Σήμερα, αυτή η γενιά, η γενιά των δικών μας παιδιών, των πραγματικών άριστων, δεν θα αφήσει εσένα και τους αποτυχημένους εκσυγχρονιστές τύπου Πιερρακάκη, να φτιάξετε ιδιωτικές σχολές για να σπουδάζει μόνο ο κύκλος των κληρονόμων του πλούτου και της διαφθοράς!

Οι φοιτητές της ιατρικής παλεύουν για τη ζωή, το μέλλον, την επιστημονική τους αξία και την προσωπική τους αξιοπρέπεια.

Για αυτό θα νικήσουν!».

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button