ΕνημέρωσηΠολιτική

Έκτη στο ελεύθερο ομαδικό η εθνική – Χρυσό μετάλλιο η Κίνα – Galaksias Portal News

Με μία πολύ καλή εμφάνιση ολοκλήρωσε η εθνική ομάδα καλλιτεχνικής κολύμβησης την παρουσία της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Ντόχα. Οι Μαρία-Έλλη Αλζιγκούζη-Κομηνέα, Θάλεια Δάμπαλη, Ζωή Καράγγελου, Μαρία Καραπαναγιώτου, Δανάη Καριώρη, Ιφιγένεια Κρομμυδάκη, Σοφία Μαλκογεώργου και Σοφία Ρηγάκου κατάφεραν να εκτελέσουν χωρίς λάθη το πρόγραμμά τους στον τελικό του ελεύθερου προγράμματος του ομαδικού, συγκέντρωσαν 267,8292 βαθμούς και κατετάγησαν έκτες. Μάλιστα, κέρδισαν δύο θέσεις σε σχέση με τον προκριματικό, ξεπερνώντας το Ισραήλ και την Ουκρανία (που έμεινε εκτός Ολυμπιακών Αγώνων, γεγονός που συνιστά τεράστια έκπληξη), ενώ διατηρήθηκαν -έστω και οριακά- μπροστά από τον Καναδά.

Η σημερινή ήταν η καλύτερη παρουσία της εθνικής στην Ντόχα, καθώς προηγήθηκαν η 12η θέση στο ακροβατικό και ο αποκλεισμός από τον τελικό του τεχνικού προγράμματος, που εμπόδισαν την ελληνική ομάδα να διεκδικήσει μέχρι τέλους το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το χρυσό μετάλλιο και στο ελεύθερο πρόγραμμα πήρε η Κίνα, η οποία έκανε το «3 στα 3» στα ομαδικά αγωνίσματα και διατήρησε τον τίτλο που είχε κερδίσει στη Φουκουόκα. Τη δεύτερη θέση, όπως και πέρυσι, πήρε η Ιαπωνία, ενώ τρίτες ήταν οι ΗΠΑ. Οι δύο αυτές χώρες, μαζί με την Ισπανία, την Ιταλία και τον Καναδά, εξασφάλισαν τα τελευταία εισιτήρια του ομαδικού για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, όπου θα μετάσχουν συνολικά δέκα χώρες (οι υπόλοιπες είναι η Γαλλία, η Κίνα, το Μεξικό, η Αυστραλία και η Αίγυπτος).

Η πρώτη οκτάδα του τελικού στο ελεύθερο πρόγραμμα του ομαδικού:

1. Κίνα          339.7604

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

2. Ιαπωνία       315.2229

3. ΗΠΑ           304.9021

4. Ισπανία       302.8228

5. Ιταλία        282.4312

6. ΕΛΛΑΔΑ        267.8292

7. Καναδάς       263.3980

8. Ισραήλ        259.3188

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button