Κόσμος

Για πέμπτη ημέρα κλειστός ο Πύργος του Άιφελ – Galaksias.com

Ο Πύργος του Άιφελ θα παραμείνει και σήμερα Παρασκευή (23/2) κλειστός, για πέμπτη συνεχή ημέρα, λόγω απεργίας του προσωπικού του.

Αν η απεργία διαρκέσει μέχρι το απόγευμα της Κυριακής (25/2), θα πρόκειται για την μεγαλύτερη απεργία στην πρόσφατη ιστορία του μνημείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το φθινόπωρο του 1998, ο Πύργος του Άιφελ είχε παραμείνει κλειστός επί εξήμισι μέρες.

Οι εργαζόμενοι στον Πύργο του Άιφελ καταγγέλλουν το μοντέλο διαχείρισης του δημοφιλούς γαλλικού μνημείου, που υποτιμά το κόστος της συντήρησης και λειτουργίας του.

Οι διαπραγματεύσεις με την Εταιρεία Εκμετάλλευσης του Πύργου του Άιφελ (Sete), όπου ο δήμος του Παρισιού κατέχει το 99% των μετοχών, άρχισαν την Πέμπτη και χαρακτηρίσθηκαν «εποικοδομητικές» από την εταιρεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι κατηγορούν την εργοδοτική εταιρεία για την οικονομική διαχείριση, αλλά και την δημοτική αρχή για τις πολύ υψηλές οικονομικές απαιτήσεις επί των εσόδων του μνημείου, που δεν αφήνουν περιθώρια πραγματοποίησης εργασιών επιδιόρθωσης και συντήρησης, ενώ παράλληλα περιορίζουν τις προσλήψεις και τις αμοιβές του προσωπικού.

Η διαμάχη, που κράτησε κλειστό τον Πύργο του Άιφελ και στις 27 Δεκεμβρίου, στην εκατοστή επέτειο από τον θάνατο του αρχιτέκτονα Γκυστάβ Εφέλ, εκδηλώνεται εν μέσω χειμερινών σχολικών διακοπών και πέντε μήνες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες (26 Ιουλίου-11 Αυγούστου).

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button