ΕνημέρωσηΠολιτική

Με Καζακστάν πριν την Ιταλία η εθνική γυναικών – Galaksias Portal News

Με ένα διαδικαστικό παιχνίδι απέναντι στο Καζακστάν, μπαίνει η εθνική υδατοσφαίρισης γυναικών στη μάχη των νοκ-άουτ αγώνων του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Ντόχα.

Μπορεί η ήττα από την Ισπανία να στέρησε από την ελληνική ομάδα την απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά, όμως η είσοδος στην οκτάδα λογικά δεν τίθεται εν κινδύνω, αφού η διαφορά δυναμικότητας με το ασιατικό συγκρότημα είναι πολύ μεγάλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αρκεί να αναφέρουμε ότι στην Α΄ φάση της διοργάνωσης, όπου μετείχε στον Α΄ όμιλο, το Καζακστάν έχασε με διαφορές 29 και 23 τερμάτων από τις ΗΠΑ και την Ολλανδία (32-3 και 27-4 αντίστοιχα) και προκρίθηκε στη 12άδα χάρη στη νίκη του επί της Βραζιλίας στα πέναλτι.

Πιθανότατα το σημερινό (10/2, 15:00) παιχνίδι θα είναι για το συγκρότημα της Αλεξίας Καμμένου πιο εύκολο και από τα νικηφόρα ματς του ομίλου με Γαλλία και Κίνα.

Το μόνο που μπορεί να… ανησυχήσει την ομοσπονδιακή τεχνικό είναι η πιθανότητα κάποιου τραυματισμού ή τιμωρίας, ενόψει του αγώνα που ακολουθεί και ο οποίος θα είναι ο πλέον κομβικός στη διοργάνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο λόγος για τον προημιτελικό της Δευτέρας (12/2) με την Ιταλία, η οποία πήρε την πρώτη θέση στον Δ΄ όμιλο, πέρασε απευθείας στην οκτάδα και… περιμένει την ελληνική ομάδα για τη ρεβάνς του «μικρού» τελικού του Αϊντχόφεν.

Η εθνική γυναικών έχει αναμετρηθεί έξι φορές με το Καζακστάν στα προηγούμενα Παγκόσμια Πρωταθλήματα και μετράει ισάριθμες νίκες, κατά κανόνα εύκολες.

Τελευταίο μεταξύ τους παιχνίδι ήταν τον Ιούνιο του 2021 στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της τελικής φάσης του World League, όπου η «γαλανόλευκη» επικράτησε πολύ άνετα με 25-11.

Η ασιατική ομάδα, από το 1994 και μετά (αφού παλιότερα ήταν τμήμα της Σοβιετικής Ενωσης), έχει απουσιάσει μόνο μία φορά από τη διοργάνωση (το 2005) και έχει ως καλύτερη στιγμή την όγδοη θέση που κατέλαβε το 2001 στη Φουκουόκα.

Από τα υπόλοιπα χιαστί νοκ-άουτ παιχνίδια, ξεχωρίζει η αναμέτρηση της Νέας Ζηλανδίας με τον Καναδά, καθώς ο νικητής -πέρα από την πρόκριση στα προημιτελικά- θα κρατήσει «ζωντανό» το όνειρο της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Υπενθυμίζεται ότι από την Ντόχα θα «εκδοθούν» τα τελευταία δύο εισιτήρια για το Παρίσι, με φαβορί την Ουγγαρία και την Ιταλία, που έχουν ήδη περάσει στην οκτάδα.

Από κει και πέρα, Ολλανδία και Αυστραλία δεν αναμένεται να αντιμετωπίσουν προβλήματα απέναντι στην Κίνα και τη Μεγάλη Βρετανία, αντίστοιχα.

Παράλληλα, σήμερα ολοκληρώνονται και τα αγωνίσματα της καλλιτεχνικής κολύμβησης και των καταδύσεων, για να δώσουν τη θέση τους στο «κυρίως πιάτο» του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, την κλασική κολύμβηση, που αρχίζει το πρωί της Κυριακής (11/2).

Το πλήρες πρόγραμμα της 9ης ημέρας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Ντόχα:

ΣΑΒΒΑΤΟ 10/2

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

  • 08:30 Μικτό ντουέτο – ελεύθερο πρόγραμμα (ΤΕΛΙΚΟΣ)

ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ

  • 09:00 10μ. Α (Ημιτελικός)
  • 12:30 3μ. συγχρονισμένες μικτό (ΤΕΛΙΚΟΣ)
  • 17:30 10μ. Α (ΤΕΛΙΚΟΣ)

ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

  • 08:00 Βραζιλία-Γαλλία (Θέσεις 13-16)
  • 09:30 Σινγκαπούρη-Ν. Αφρική (Θέσεις 13-16)
  • 11:00 Ολλανδία-Κίνα (Αγώνας για πρόκριση στους «8»)
  • 15:00 Καζακστάν-ΕΛΛΑΔΑ (Αγώνας για πρόκριση στους «8»)
  • 16:30 Αυστραλία-Μεγ. Βρετανία (Αγώνας για πρόκριση στους «8»)
  • 18:00 Νέα Ζηλανδία-Καναδάς (Αγώνας για πρόκριση στους «8»)

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button