Κόσμος

Eίναι ο μόνος υπεύθυνος για την κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή – Galaksias.com

«Πυρά» κατά του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς τον κατηγόρησε ότι φέρει την ευθύνη για την πρόσφατη κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή.

«Το Ισραήλ προσπαθεί να προκαλέσει μια περιφερειακή σύγκρουση και η επίθεσή του στην πρεσβεία του Ιράν στη Δαμασκό ήταν η τελευταία σταγόνα» τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα μετά από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, όπως μετέδωσε το Reuters.

Ακόμη πρόσθεσε ότι είναι πιθανές νέες περιφερειακές συγκρούσεις όσο συνεχίζεται η «σκληρότητα και η γενοκτονία» στη Γάζα και κάλεσε όλα τα μέρη να δράσουν με κοινή λογική.

Κατηγόρησε επίσης τη Δύση επειδή καταδίκασε την επίθεση του Ιράν αλλά όχι την επίθεση του Ισραήλ στην πρεσβεία του Ιράν.

Το Ιράν επιτέθηκε στο Ισραήλ με εκατοντάδες εκρηκτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, πυραύλους κρουζ και βαλλιστικούς πυραύλους που εκτοξεύτηκαν το βράδυ του Σαββάτου, στα οποία Ισραηλινοί αξιωματούχοι έχουν δεσμευτεί να απαντήσουν.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button