ΕνημέρωσηΠολιτική

Μια εγκατάλειψη έφερε την ανατροπή στον αγώνα της Αυστραλίας και έδωσε ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα της F1

Του Περικλή Χαλάτση

Ευτυχώς πάνω που πάγωνε η σούπα ξαφνικά όλα άλλαξαν. Η εγκατάλειψη του Max Verstappen άλλαξε τα δεδομένα και το πρωτάθλημα της F1 απέκτησε ενδιαφέρον. Όταν ο Sainz προσπέρασε στον 4ο γύρο τον Ολλανδό με σχετική ευκολία όλοι κατάλαβαν ότι κάτι συμβαίνει στο μονοθέσιο του παγκόσμιου πρωταθλητή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δευτερόλεπτα μετά άρχισε να βγαίνει καπνός από το μονοθέσιο και ο Max Verstappen αναγκάστηκε να εγκαταλείψει. Άλλωστε οι μηχανικοί της Red Bull στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν μπορούσαν να επέμβουν.

Ήταν η πρώτη φορά μετά από 44 αγώνες που ο Max Verstappen δεν πήρε ούτε έναν βαθμό. Ωστόσο η εγκατάλειψη του, στον τρίτο γύρο της χρονιάς, ανέβασε το ενδιαφέρον στη F1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όμως και ο Carlos Sainz που νίκησε στην Αυστραλία, συμμετείχε στον αγώνα στη Σαουδική Αραβία, ίσως σήμερα να ήταν μπροστά στη βαθμολογία. Ο Ισπανός εισήχθη επειγόντως στο νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε εγχείρηση σκωληκοειδίτιδα και έτσι δεν βαθμολογήθηκε στο 2ο αγώνα της χρονιάς.

Μετά την καρό σημαία, ο Sainz δείχνει τις γάζες που έχει στο σώμα του μετά απο την εγχείρηση.

Χωρίς βαθμό χθες στην Αυστραλία ο Verstappen εξακολουθεί να είναι πρώτος στη βαθμολογία με 51 βαθμούς, στη δεύτερη θέση με 47 βαθμούς βρίσκεται ο Leclerc ενώ με 46 βαθμούς ακολουθεί ο Perez. Λίγο πιο πίσω με 40 βαθμούς βρίσκεται ο Sainz. Αυτές οι διαφορές στους τέσσερις πρώτους πιλότους είναι μικρές και εύκολα μπορούν να ανατραπούν αν η Ferrari μπορέσει στον αγώνα της Ιαπωνίας που θα γίνει σε δύο εβδομάδες ( 5-7 Απριλίου) να είναι καλύτερη της Red Bull.

Η βαθμολογία των οδηγών

 

Η Red Bull πάντως στην Αυστραλία έδειξε, μετά την εγκατάλειψη του Ολλανδού πιλότου, να βραχυκύκλωσε. Ούτε ο Sergio Perez μπόρεσε να πρωταγωνιστήσει. Τερμάτισε στην 5η θέση πίσω από τον νεαρό Αυστραλό Oscar Piastri. Θα πείτε ότι αγώνες είναι και δεν μπορούν να γίνουν προβλέψεις. Όμως ο Perez θα μπορούσε να είχε μια καλύτερη θέση και να είχε προσθέσει μερικούς ακόμη βαθμούς στην ομάδα του που φυσικά να προηγείται.

Η Red Bull με δύο νίκες έχει συγκεντρώσει 97 βαθμούς ενώ η Ferrari με μια νίκη σκαρφάλωσε στους 93. Αρκετά πίσω βρίσκεται η McLaren που χωρίς καμιά νίκη έχει συγκεντρώσει 55 βαθμούς. Βαθμούς χωρίς καμιά νίκη έχουν η Aston Martin (27 ) ,η Mercedes (26), η RB (4) και η Haas (4).

Χωρίς νίκη και με μηδέν βαθμούς ακολουθούν οι Williams, Sauber και Alpine.

Η βαθμολογία στους κατασκευαστές

 

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button