Επιχειρήσεις

Ελλάκτωρ: Στο 25,8% το ποσοστό των Μπάκου-Καϋμενάκη

Πάνω από το 25% διαμορφώνεται το ποσοστό των εφοπλιστών Δημήτρη Μπάκου και Γιάννη Καϋμενάκη  στην Ελλάκτωρ καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, ολοκληρώθηκε η συναλλαγή για την απόκτηση των μετοχών των κ. Δημήτρη και Αναστάσιου Καλλιτάντση που είχαν ενεχυριάσει στο fund Farallon.

Μάλιστα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του CNN.gr το συνολικό ποσοστό που κατέχει η εταιρεία Invesco, συμφερόντων Μπάκου-Καϋμενάκη ανέρχεται στο 25,8% καθώς οι εφοπλιστές εξαγόρασαν όχι μόνο το ποσοστό των μετοχών που ήταν ενεχυριασμένο στο fund Farallon αλλά και επιπλέον μετοχές. Σημειώνεται ότι η τιμή της εξαγοράς του 18,33% της Ελλάκτωρ που κατείχαν οι αδελφοί Καλλιτσάντση ανέρχεται στα 65%.

Η κίνηση αυτή φέρνει νέα δεδομένα ενόψει της κρίσιμης Γενικής Συνέλευσης της 27ης Ιανουαρίου όταν και θα κριθεί το μέλλον του Ομίλου της Ελλάκτωρ. Η πλευρά των Μπάκου-Καϋμενάκη έχει πλέον το 25,5% των μετοχών ενώ αντίστοιχα η ολλανδική Reggeborgh Invest κατέχει ποσοστό σε 14,17% και παράλληλα διατηρεί το δικαίωμα άσκησης δικαιώματος αγοράς για επιπλέον 12,54% από την οικογένεια Μπόμπολα, το οποίο εφόσον ασκηθεί, θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της άμεσης συμμετοχής της στο 26,7218%.

Source link

Show More

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close