ΑθλητικάΕνημέρωση

Ο Max Verstappen κέρδισε την Pole Position – Galaksias Portal News

Του Περικλή Χαλάτση

Στον αυριανό αγώνα, τον πρώτο της χρονιάς για την F1 που γίνεται στο Bahrain International Circuit in Sakhir θα δούμε στην πρώτη θέση στη γραμμή της εκκίνησης, τον Ολλανδό πιλότο της Rad Bull Max Verstappen.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι μάσκες έπεσαν. Τα δεδομένα άλλαξαν. Απογοήτευση για την Mercedes. Άλλα περίμεναν από τον Hamilton. Προβληματισμός για τη Ferrari. O Leclerc ήθελε την Pole Position. Την είχε στο τσεπάκι του. Όμως ο Ολλανδός κατάφερε με την Red Bull να κάνει πιο γρήγορο χρόνο κατά 0.228 δέκατα του δευτερολέπτου. Έτσι όμως είναι στη F1. Όλα παίζονται στο δευτερόλεπτο.

Στο Q1 η σειρά ήταν: Sainz, Verstappen, Norris

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο Q2 η σειρά ήταν: Leclerc, Verstappen, Sainz

Στο Q3, δηλαδή στο Qualifying η σειρά ήταν Verstappen, Leclerc, Russell.

 

‘Όσο εξελισσόταν η μάχη για την Pole Position και η θερμοκρασία ασφάλτου έπεφτε, τόσο η αγωνία ανέβαινε αφού μέχρι και τα τελευταία 2 λεπτά τίποτα δεν είχε ξεκαθαρίσει.

Προβληματισμένος δείχνει ο Toto Wolff. Όλοι περιμένουν να δουν ποια στρατηγική θα “χαράξει” αύριο στον αγώνα.

Η μεγάλη απογοήτευση ήταν για τον L.Hamilton. Χθες είχε κάνει τον πιο γρήγορο χρόνο αλλά σήμερα η απόδοσή του είχε πέσει ενώ ο ίδιος παραπονέθηκε γιατί το μονοθέσιό του ήταν μάλλον περισσότερο χαμηλό από όσο έπρεπε και ακουμπούσε στην άσφαλτο.

Η Τελική Κατάταξη

Σήμερα στα επίσημα χρονομετρημένα δοκιμαστικά υπήρχαν άδειες θέσεις. Στον αυριανό αγώνα δεν θα πέφτει καρφίτσα. Ο αγώνας είναι sold out εδώ και αρκετές εβδομάδες.

Στο FP3, στα τελευταία ανεπίσημα δοκιμαστικά ο Carlos Sainz ήταν ο ταχύτερος. Ο Ισπανός πιλότος της Ferrari έκανε τον καλύτερο χρόνο στις τρίτες ελεύτερες δοκιμές της Formula 1 στο Μπαχρέιν και πάει με… άλλον αέρα στις κατατακτήριες!

Αύριο, Σάββατο, 2 Μαρτίου, στις 17.00 (ώρα Ελλάδος) θα γίνει υπό το φως των προβολέων ο πρώτος αγώνας της χρονιάς στο Bahrain International Circuit in Sakhir και μπορείτε να τον παρακολουθήσετε από τον Ant1+ και την F1 TV Pro. Η πίστα έχει μήκος 5.412 μέτρα και οι αγωνιζόμενοι θα καλύψουν σε 57 γύρους 308.238 χιλιόμετρα.

Pirelli: Βιώσιμα ελαστικά με πιστοποιητικό FSC

Από φέτος, όλα τα ελαστικά που χρησιμοποιούνται στο παγκόσμιο πρωτάθλημα FIA Formula 1 θα φέρουν το λογότυπο FSC. Αυτό δεικνύει ότι το φυσικό καουτσούκ εντός του ελαστικού συμμορφώνεται με τα αυστηρά περιβαλλοντικά και κοινωνικά κριτήρια που απαιτούνται από τον FSC, τον κορυφαίο μη κυβερνητικό οργανισμό στον κόσμο για τη βιώσιμη υλοτομία και την εκμετάλλευση των φυσικών δασικών πόρων. Αυτή η πιστοποίηση, που ανακοινώθηκε στις 10 Οκτωβρίου 2023, όταν η Pirelli ανανέωσε τη συμφωνία της ως παγκόσμιος αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών της Formula 1 ως και το 2027, ισχύει για όλα τα ελαστικά που χρησιμοποιούνται στην πίστα, καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, συμπεριλαμβανομένων των δοκιμών εξέλιξης πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Τα ελαστικά με πιστοποίηση FSC προέρχονται μέσα από ένα πρόγραμμα ανάπτυξης που ξεκίνησε το 2022, με σαφή αποτελέσματα τόσο σε αξιοπιστία όσο και σε απόδοση.

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button