ΕνημέρωσηΠολιτική

Γιατί πρέπει να κάνουν συχνά μπάνιο – Galaksias Portal News

Τα καναρίνια πρέπει να κάνουν μπάνιο τακτικά, από δύο έως τέσσερις φορές την εβδομάδα. Αυτό αποτρέπει την εμφάνιση των ακάρεων και θα τους δώσει καλύτερη ποιότητα ζωής.

Ακριβώς όπως με τους σκύλους και τα άλλα τριχωτά θηλαστικά, οι επιβλαβείς ουσίες και τα παθογόνα μπορούν να βρουν τον δρόμο τους στα φτερά ενός πτηνού ακόμα κι αν δεν εγκαταλείψουν ποτέ το κλουβί τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν θέλετε να μάθετε πώς να κάνετε μπάνιο αποτελεσματικά και με ασφάλεια, τότε βρείτε εδώ κάποιες συμβουλές.

Το καναρίνι λατρεύει την καθαριότητα

Παρά τα όσα μπορεί να νομίζετε, το οικόσιτο καναρίνι είναι ένα αρκετά καθαρό είδος. Τα ενήλικα καναρίνια θα περάσουν ένα σημαντικό μέρος της ημέρας περιποιούμενοι τους εαυτούς τους και απλώνοντας τα φτερά τους με προστατευτικά έλαια που εκκρίνονται στον ουροπυγιακό αδένα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πώς να κάνετε μπάνιο ένα καναρίνι;

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τοποθετήσετε ένα μικρό μπολ με νερό στο κλουβί του καναρινιού σας και εκείνο θα κάνει τα υπόλοιπα.

Γενικά, το πόσο χρειάζεται το καναρίνι σας μπάνιο ποικίλλει ανάλογα με την εποχή:

Το χειμώνα θα πρέπει να κάνουν μπάνιο τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα.

Το καλοκαίρι, λόγω της ζέστης και του κινδύνου αφυδάτωσης, θα πρέπει να έχουν διαθέσιμο το νερό του μπάνιου τους τουλάχιστον τέσσερις φορές την εβδομάδα.

Ιδανικά, θα πρέπει να τοποθετείτε το νερό του μπάνιου τους στο κλουβί το πρωί. Τότε είναι που πάνε ενστικτωδώς να καθαριστούν. Εάν κάνουν μπάνιο το βράδυ, μπορεί να κοιμηθούν με βρεγμένα φτερά, και αυτό μπορεί να είναι επικίνδυνο μακροπρόθεσμα.

Η θερμοκρασία του σώματος των περισσότερων οικόσιτων πτηνών είναι μεταξύ 40 – 42 βαθμοί Κελσίου. Αυτό σημαίνει ότι είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι το νερό τους είναι δροσερό, ώστε να μην πάθουν κάποιο σοκ. Είναι επίσης σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι το κλουβί τους δεν βρίσκεται σε μέρος όπου υπάρχουν ισχυρά ρεύματα αέρα. Διαφορετικά, το καναρίνι σας θα κρυώσει αμέσως μετά το μπάνιο.

Τέλος, αφαιρέστε το νερό μπάνιου από το κλουβί μόλις δείτε ότι έχουν τελειώσει. Διαφορετικά, μπορεί να προσπαθήσουν να το πιουν και επειδή είναι πιθανό να είναι βρώμικο, αυτό δεν είναι και τόσο καλή ιδέα.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button