ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Ανανέωση για το ηλεκτρικό οικογενειακό της Porsche με… 952 ίππους! – Galaksias Portal News

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Μετά από 3.5 εκατ. χιλιόμετρα σε δοκιμές, η Porsche τελειοποίησε και παρουσίασε την ανανεωμένη Porsche Taycan. Ένα ηλεκτρικό οικογενειακό μοντέλο που έχει ήδη πουλήσει πάνω από 150.000 μονάδες, αποδεικνύοντας την ποιότητα και τις ικανότητες του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τί νέο φέρνει; Πολλά περισσότερα άλογα και μεγαλύτερη αυτονομία φυσικά

Θα ξεκινήσουμε με το μεγάλο νούμερο του τίτλου. Η Taycan Turbo S αποδίδει πλέον 938 ίππους με launch control – από 750 ίππους στο προηγούμενο μοντέλο-  κάνοντας το 0-100 km/h σε 2,3 δευτερόλεπτα. Αυτές οι αποδόσεις καθιστούν την Taycan Turbo S το ισχυρότερο αυτοκίνητο δρόμου της Porsche μέχρι σήμερα, ξεπερνώντας τους 887 ίππους της 918 Spyder.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα Taycan θα λανσαριστεί σε τρία διαφορετικά αμαξώματα: Sports Sedan, Cross Turismo και Sport Turismo. Αρχικά οι διαθέσιμες κινητήριες εκδόσεις θα είναι δύο, μία με απόδοση 490 ίππων (90 ίπποι επιπλέον από την προηγούμενη έκδοση) και η δεύτερη με ισχύ… 952 ίππων για την Turbo S. Παράλληλα θα υπάρχουν τόσο πισωκίνητες όσο και τετρακίνητες επιλογές.

Στην βασική έκδοση η αυτονομία του μοντέλου είναι στα 678χλμ (+175χλμ. από προηγουμένως) με τη φόρτιση να μπορεί να γίνει σε ταχυφοριστές ακόμα και έως 320 kW, ενώ με το πακέτο Permormance Battery Plus, (χωρητικότητα 105 kWh) ο χρόνος που απαιτείται για αναπλήρωση της ενέργειας από 10% στο 80%, είναι μόλις 18 λεπτά.

Φυσικά όλες οι εκδόσεις διαθέτουν αερανάρτηση ενώ οι τετρακίνητες μπορούν (προαιρετικά) να αποκτήσουν και σύστημα ενεργητικής ανάρτησης Actrive Ride.

Σχετικά με τις αλλαγές σε εξωτερική εμφάνιση και καμπίνα, αυτές είναι λίγες και αφορούν κυρίως τα νέα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας HD Matrix μπροστά, αλλά και στο νέο μοχλό αριστερά του τιμονιού που βοηθάει τον οδηγό να ρυθμίσει διάφορες λειτουργίες του οχήματος (είτε προσωρινά, είτε να τις αποθηκεύσει).

Το εμπορικό λανσάρισμα της νέας Taycan θα γίνει την άνοιξη, με το τιμοκατάλογο για την Ευρωπαϊκή αγορά να μην έχει γίνει ακόμη γνωστός.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button