ΕνημέρωσηΤεχνολογία

«Ο coach Σπανούλης δίνει τη νοοτροπία στην εθνική» – Galaksias Portal News

Η εθνική πραγματοποίησε την πρώτη της προπόνηση εν όψει του αγώνα της στο «παράθυρο» του Ευρωμπάσκετ 2025 στο ΣΕΦ το απόγευμα της Δευτέρας (19/2) απέναντι στην Τσεχία, την Παρασκευή (23/2, 21:00).

Ο αρχηγός της, Κώστας Παπανικολάου, δήλωσε «ανυπόμονος για αυτή τη νέα αρχή», εξήγησε πως ο νέος Ομοσπονδιακός τεχνικός και πρώην συμπαίκτης του στον Ολυμπιακό, Βασίλης Σπανούλης, «θα προσφέρει τη νοοτροπία του στους διεθνείς και την εθνική», κάλεσε τους νέους παίκτες που κλήθηκαν «ν’ αρπάξουν την ευκαιρία», ενώ απηύθυνε κάλεσμα στους Έλληνες και τις Ελληνίδες να γεμίσουν το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ώστε ν’ αποτελέσει μια ισχυρή έδρα για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και ενόψει του Προολυμπιακού Τουρνουά που θα διεξαχθεί στο ΣΕΦ το ερχόμενο καλοκαίρι, με τη «γαλανόλευκη» να διεκδικεί το εισιτήριο για το Ολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ στο Παρίσι που θα ακολουθήσει στα τέλη Ιουλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά, ο αρχηγός της εθνικής, Κώστας Παπανικολάου, δήλωσε στη Media Day της εθνικής πριν τον αγώνα με την Τσεχία:

«Καλή αρχή σε όλους μας! Είναι μία νέα αρχή, μία νέα προσπάθεια. Υπάρχει ανυπομονησία να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε, τι μπορούμε να δώσουμε και να προετοιμαστούμε όσο καλύτερα γίνεται για το πρώτο παιχνίδι, αυτό της Παρασκευής (23/2) απέναντι στην Τσεχία.

Για τους πολλούς νέους παίκτες που έχουν κληθεί στο πρώτο «παράθυρο» των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ 2025, ο αρχηγός της εθνικής εξήγησε: «Σαφέστατα υπάρχουν πολλά νέα παιδιά που κάνουν εξαιρετική χρονιά και αναμφίβολα αξίζουν να έχουν την ευκαιρία αυτή. Εύχομαι κάθε ένας από αυτούς τους νέους παίκτες να την… αρπάξει. Να δει την ευκαιρία αυτή ως νέα πρόκληση, να καταφέρει να γίνει μέλος αυτής της ομάδας και να βοηθήσει την εθνική τα επόμενα χρόνια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τι δίνει ο Βασίλης Σπανούλης στην εθνική: «Το κυριότερο, νομίζω, είναι η νοοτροπία. Είναι κάτι που χαρακτηρίζει τον κόουτς, έτσι θα τον λέμε από εδώ και πέρα αφού αυτή είναι η αρμοδιότητά του. Είναι η νοοτροπία που θα περάσει σε όλους μας, αλλά βέβαια θα πρέπει κι εμείς να έχουμε ανοιχτά τ’ αυτιά μας, ώστε να δεχτούμε αυτά που θα ζητήσει από εμάς κι αυτά που θα πρέπει να κάνουμε μέσα στο παρκέ για να γίνουμε μία ανταγωνιστική ομάδα. Από εκεί και πέρα, στα κομμάτια του παιχνιδιού και της τακτικής, ό,τι ξέρετε… ξέρουμε. Είναι η πρώτη ημέρα. Περιμένουμε να δούμε».

Σε ερώτηση για το αν το ΣΕΦ, που αποτελεί δεύτερο σπίτι του αρχηγού του Ολυμπιακού και της εθνικής, θα είναι μία δυνατή έδρα για την εθνική, ο Παπανικολάου απάντησε: «Θα περιμένουμε να το δούμε. Είναι μία αλλαγή μετά από τόσα χρόνια. Κάπου είδα ότι είχε 26 χρόνια να παίξει η εθνική στο ΣΕΦ, οπότε ας κάνουμε και ένα κάλεσμα στους πιο… νότιους της Αττικής, αλλά όχι μόνο βέβαια, και αυτούς των περιχώρων αλλά και από όλη την Ελλάδα, να γεμίσουμε το ΣΕΦ. Να κάνουμε μία νέα αρχή όλοι μαζί και να δημιουργήσουμε μία έδρα. Έτσι, όλοι μαζί θα βοηθάμε ο ένας τον άλλο και θα παίρνουμε σημαντικές νίκες και θα προχωράμε στους στόχους μας».

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button