Επικαιρότητα

“Ξεφούσκωσε” στο ακροατήριο η κατηγορία της «εγκληματικής οργάνωσης» για το χασίς στον Μυλοπόταμο

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης κάθισαν χθες 23 άτομα

“Ξεφούσκωσε” στο ακροατήριο η κατηγορία περί «εγκληματικής οργάνωσης» που βάραινε επτά από τα συνολικά 23 άτομα που είχαν εμπλακεί στην υπόθεση της “σπείρας” που καλλιεργούσε και διακινούσε χασίς, η δράση της οποίας είχε εξαρθρωθεί τον Οκτώβριο του 2022, μετά από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που είχε πραγματοποιηθεί παράλληλα σε Μυλοπόταμο, Ρέθυμνο, Ηράκλειο και Λασίθι. 
Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης κάθισαν χθες 23 άτομα. Οι 7 εξ αυτών βαρύνονταν – και – με κακουργηματικές κατηγορίες περί «εγκληματικής οργάνωσης». Το δικαστήριο απήλλαξε και τους 7 από τις κατηγορίες περί «εγκληματικής οργάνωσης», μεταξύ των οποίων και τον 45χρονο από τον Μυλοπόταμο, που παρότι έγκλειστος σε σωφρονιστικό κατάστημα, φέρεται να ήταν ο “εγκέφαλος” της “σπείρας”.
Από τους επτά βασικούς κατηγορούμενους που δικάζονταν – και – για διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών, οι δύο αθωώθηκαν. Οι υπόλοιποι πέντε κρίθηκαν ένοχοι, όχι για «διακεκριμένη περίπτωση» διακίνησης, αλλά για απλή διακίνηση ναρκωτικών. Σε κάποιους από αυτούς χορηγήθηκαν από την Έδρα ελαφρυντικά (του πρότερου σύννομου βίου ή της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη). 
Εντέλει, οι πέντε από τους βασικούς κατηγορούμενους που κρίθηκαν ένοχοι καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης από 3 έως 5 έτη. Άπαντες επρόκειτο να ασκήσουν, σύμφωνα με πληροφορίες, έφεση και ως εκ τούτου αναμένεται να αφεθούν ελεύθεροι (λόγω του ανασταλτικού αποτελέσματος της ποινής που τους επιβλήθηκε), εφόσον βέβαια δεν έχουν κάποια άλλη καταδικαστική απόφαση σε βάρος τους. Δύο από τους βασικούς κατηγορούμενους είχαν συνήγορο υπεράσπισης τον δικηγόρο Ελευθέριο Κάρτσωνα. 
Από εκεί και πέρα, εκτός από τους βασικούς κατηγορούμενους, στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης κάθισαν χθες άλλα 16 άτομα, τα οποία δικάζονταν για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Για τους εν λόγω κατηγορούμενους, το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία από διακίνηση ναρκωτικών σε προμήθεια ναρκωτικών ουσιών για ιδία χρήση. Και στους συγκεκριμένους αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά και όλοι τους καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης από μερικές ημέρες έως λίγες εβδομάδες. 
Τον Οκτώβριο του 2022 είχε πραγματοποιηθεί μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, που είχε οδηγήσει στη σύλληψη συνολικά 11 ημεδαπών, ενώ είχαν ταυτοποιηθεί ακόμη 12 ημεδαποί ως μέλη της – σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. – εγκληματικής ομάδας. Όπως είχε ανακοινώσει τότε η Αστυνομία, «εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, η οποία δραστηριοποιούταν στην καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών».
«Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιολόγηση στοιχείων, η εν λόγω ομάδα προέβαινε στην καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, τη συγκομιδή και φύλαξη αυτών και στη συνέχεια προμήθευε ποσότητες κάνναβης για την περαιτέρω διακίνησή τους, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος», ανέφερε ακόμη η αστυνομική ανακοίνωση.
Όπως είχε γίνει τότε γνωστό, οι αστυνομικοί είχαν βρει στον Μυλοπόταμο χασισοφυτεία με 30 δενδρύλλια, ενώ, εκτός των άλλων, είχαν κατασχεθεί 580 γραμμάρια κάνναβης, 4 ζυγαριές ακριβείας, ένα πιστόλι με γεμιστήρα, φωτοβολίδες, κροτίδες, τρία αυτοκίνητα, αλλά κι ένα τετράδιο με ιδιόχειρες σημειώσεις ονομάτων και χρηματικών ποσών. 
 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button