Τρόπος Ζωής

“Εμφύλιος πόλεμος και άκυρες εκλογές”, ένα πιθανό σενάριο σύμφωνα με τον Gates

«Η πολιτική πόλωση που επικρατεί στις ΗΠΑ θα μπορούσε να οδηγήσει σε έναν εμφύλιο πόλεμο που θα σήμαινε …το τέλος των πάντων!». Αυτό είναι ένα από τα σχόλια που έκανε ο Bill Gates κατά την διάρκεια παρουσίας του στη φετινή Σύνοδο Κορυφής του Forbes 400 για τη Φιλανθρωπία. Η συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε  στη Νέα Υόρκη, συγκέντρωσε πάνω από 100  επιχειρηματίες και ηγέτες επιχειρήσεων οι οποίοι συζήτησαν για το πώς ο πλούτος και οι πόροι μπορούν να χρησιμοποιηθούν καλύτερα για την επίλυση των πιο δύσκολων προβλημάτων του κόσμου. Ο ιδρυτής της Microsoft τόνισε μεταξύ άλλων πως, «παραδέχομαι ότι η πολιτική πόλωση μπορεί να σημαίνει το τέλος των πάντων» ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι εκτός από εμφύλιο πόλεμο θα έχουμε και «άκυρες εκλογές».

Σύμφωνα με τον Γκέιτς, ωστόσο, η πολιτική πόλωση είναι ένα πρόβλημα που δεν λύνεται με χρήματα: «Δεν έχω καμία εξειδίκευση σε αυτόν τον τομέα. Δεν θα χρησιμοποιήσω τα χρήματά μου για αυτό γιατί δεν ξέρω πώς να τα ξοδέψω». Αλλά ο δισεκατομμυριούχος είπε ότι θα μπορούσε να ονομάσει την υποτιθέμενη αιτία του μεγάλου διχασμού στην αμερικανική κοινωνία και είναι η «παραπληροφόρηση», όπως είπε.

«Οι άνθρωποι αναζητούν απλές λύσεις και η αλήθεια μερικές φορές είναι λίγο βαρετή», εξήγησε. «Όποιος έχει καλές καινοτομίες για να μειώσει την πόλωση και να κάνει την αλήθεια εξίσου ενδιαφέρουσα με τα τρελά πράγματα θα άξιζε να επενδύσει σε αυτόν».


Διαβάστε επίσης:

Ελεύθερη Πένα

Αφήστε το σχόλιο σας

σχόλιο

Πηγή

πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το sainis.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του sainis.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger