ΕνημέρωσηΟικονομία

Ενεργειακή επάρκεια: Ποια είναι τα αποθέματα της Ελλάδας με φόντο την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Προσπάθειες για να συγκρατηθούν οι τιμές στα προϊόντα και να προστατευτούν τα «ευάλωτα» νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις που απειλούνται από την εκτόξευση του ενεργειακού κόστους, αναμένονται από την ερχόμενη εβδομάδα.

Όσον αφορά τις τιμές των προϊόντων, αυτή την εβδομάδα αναμένεται η ανακοίνωση της νέας εργαλειοθήκης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προστασία των καταναλωτών από τις αυξήσεις τιμών. Κατά τις πληροφορίες, η εργαλειοθήκη θα επαναλαμβάνει τις συστάσεις για επιδοτήσεις των πλέον ευάλωτων νοικοκυριών αλλά και των επιχειρήσεων που βρίσκονται σε δυσμενή θέση εξαιτίας του ενεργειακού κόστους ενώ δεν θα αποκλείεται και η κρατική παρέμβαση στη διαμόρφωση των τιμών για ορισμένες κατηγορίες καταναλωτών.

Σχετικά με την ενέργεια, η κυβέρνηση αλλά και η ΕΕ προετοιμάζονται για κάθε ενδεχόμενο, περιλαμβανομένου και του σεναρίου για διακοπή εφοδιασμού με ρωσικό αέριο που δεν θεωρείται πάντως το πλέον πιθανό παρά μόνο, όπως εκτιμούν παράγοντες της αγοράς, «στην περίπτωση που η Μόσχα αποφασίσει να κόψει κάθε δεσμό με την ΕΕ».

πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το sainis.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του sainis.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger