ΕνημέρωσηΠολιτική

Ενεργειακή κρίση: Σενάρια για ισχυρή παρέμβαση στο ρεύμα – Επιμένει στα εθνικά αντίμετρα η κυβέρνηση

Το νέο σήμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για λήψη ευρωπαϊκών αποφάσεων, χωρίς άλλες καθυστερήσεις, για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, καθώς επίσης για την ετοιμότητα της Αθήνας να ανακόψει πάση δυνάμει το ράλι ανόδου στους λογαριασμούς του ρεύματος, εκπέμφθηκε τη στιγμή που ανεβάζει στροφές η προετοιμασία για την κατάρτιση της νέας παρέμβασης στην οποία δεν αποκλείεται να προβεί η κυβέρνηση ακόμη και πριν από την έκτακτη Σύνοδο Κορυφή στα τέλη του ερχόμενου μήνα.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε, υποδεχόμενος τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, τις συντεταγμένες που έχουν υποδειχθεί από την Ελλάδα για την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσει η ευρωπαϊκή λύση:

«Πρέπει να αποσυνδέσουμε τις τιμές του φυσικού αερίου από τις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας και για να το κάνουμε αυτό χρειαζόμαστε ευρωπαϊκή στήριξη. Εάν δεν συμβεί αυτό, θα πρέπει να βασιστούμε στους εθνικούς μας πόρους, κάτι που θα επιβαρύνει, φυσικά, τους προϋπολογισμούς μας. Αλλά αν δεν καταφέρουμε να φτάσουμε σε μια συμφωνία, θα είναι μια ευρωπαϊκή αποτυχία».

πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το sainis.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του sainis.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger