Επικαιρότητα

Περισσότεροι από 1.800 άνθρωποι διασώθηκαν από την Υπηρεσία Ορεινής Διάσωσης το 2023 – Galaksias.com

Σύμφωνα με τον Γκάντσεφ, πέρυσι τα κύρια προβλήματα σχετίζονταν με τη χρηματοδότηση. «Χάρη στη δουλειά της διεύθυνσης και άλλων συναδέλφων από το γραφείο, καταφέραμε να πείσουμε το υπουργείο Υγείας και το υπουργείο Οικονομικών ότι ο προϋπολογισμός θα πρέπει να αυξηθεί

Η Υπηρεσία Ορεινής Διάσωσης του Βουλγαρικού Ερυθρού Σταυρού προσέφερε πέρυσι βοήθεια σε περισσότερους από 1.800 ανθρώπους, δήλωσε την Τετάρτη ο πρόεδρος της εν λόγω υπηρεσίας Βεσελίν Γκάντσεφ στη Συνάντηση για τη Γενική Έκθεση του 2023 της περιφερειακής οργάνωσης του Ερυθρού Σταυρού στο Ραζγκράντ. Επισήμανε ότι μεγάλο μέρος των δράσεων που έγιναν ήταν για παροχή βοήθειας σε θύματα σε πίστες για σκι· άλλες 200 δράσεις περιλάμβαναν τη διάσωση ανθρώπων από χιονοστιβάδες, έρευνες για τους αγνοουμένους και μεταφορά των τραυματιών.

Σύμφωνα με τον Γκάντσεφ, πέρυσι τα κύρια προβλήματα σχετίζονταν με τη χρηματοδότηση. «Χάρη στη δουλειά της διεύθυνσης και άλλων συναδέλφων από το γραφείο, καταφέραμε να πείσουμε το υπουργείο Υγείας και το υπουργείο Οικονομικών ότι ο προϋπολογισμός θα πρέπει να αυξηθεί. Έτσι η επιχορήγηση για το 2024, η οποία θα διατεθεί από το κράτος στην Υπηρεσία Ορεινής Διάσωσης, είναι 2,6 εκατομμύρια λέβα», δήλωσε ο Γκάντσεφ.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button