Υγεία & Διατροφή

Τα smartphones με τεχνητή νοημοσύνη θα κυριαρχήσουν στην αγορά της Κίνας – Galaksias Portal News

Η Lenovo αποτελεί και επίσημα την τρίτη μεγάλη εταιρεία που θα λανσάρει κινητά τηλέφωνα με ενσωματωμένες υπηρεσίες τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ), με τη βοήθεια της Baidu, έπειτα από συμφωνία που σύναψε αυτή την εβδομάδα με τον κινεζικό κολοσσό.

Σύμφωνα με το Reuters, η Lenovo – όπως και οι Samsung και Honor – θα χρησιμοποιήσει στις συσκευές της την υπηρεσία Ernie. Παραμένει ωστόσο ασαφές αν η τεχνολογία της Baidu θα χρησιμοποιηθεί και στα κινητά της Motorola, η οποία ανήκει στη Lenovo. Το Ernie έχει ήδη ενσωματωθεί στον browser και τα app stores των υπολογιστών και των τάμπλετ της Lenovo.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Eργαλεία ΑΙ, όπως το Ernie, επιτρέπουν, μεταξύ άλλων, στον χρήστη να κάνει γενικές ερωτήσεις ή να μεταφράζει διαλόγους σε πραγματικό χρόνο.

Η αξιοποίηση της παραγωγικής ΑΙ στα smartphones είναι το νέο στοίχημα αφότου η τεχνολογία έγινε ευρέως γνωστή στα τέλη του 2022, με το λανσάρισμα του ChatGPT της OpenAI. Όμως οι υπηρεσίες ΑΙ που προσφέρουν οι Δυτικές εταιρείες, όπως η OpenAI και η Google, δεν είναι διαθέσιμες στην Κίνα, αφήνοντας τη μεγάλη αυτή αγορά στις κινεζικές εταιρείες. Περισσότερα από 200 μοντέλα ΑΙ είναι σήμερα διαθέσιμα στην κινεζική αγορά, ανάμεσά τους αυτά που προσφέρουν η Alibaba και η Tencent, οι κύριοι ανταγωνιστές της Baidu.

Οι Vivo, Xiaomi και Huawei αναπτύσσουν τα δικά τους μοντέλα ΑΙ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button