ΑθλητικάΕνημέρωση

17η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας (18-24 Μαρτίου 2024) – Galaksias Portal News

Από τις 18-24 Μαρτίου γίνεται η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας που τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Η 17η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας διοργανώνεται για 17η συνεχή χρονιά από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» σε συνεργασία με το Σύλλογο Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (ΣΕΣ). Οι εκδηλώσεις έχουν την υποστήριξη του φορέα «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ και ΟΔΟΙ ΜΕ ΔΙΟΔΙΑ» με διακριτικό τίτλο «HELLASTRON», της Συμμαχίας για την Ασφάλεια και τον Πολιτισμό στο Δρόμο «Δρόμοι στο Μέλλον» και τη στήριξη πλήθους άλλων φορέων και Οργανώσεων.

Την εβδομάδα αυτή συσπειρώνονται φορείς και δυνάμεις της χώρας μας για την προώθηση κρίσιμων ζητημάτων κυκλοφοριακής αγωγής και Οδικής Ασφάλειας ενώ, παράλληλα, πραγματοποιούνται δράσεις ενημερωτικού, εκπαιδευτικού και θεσμικού χαρακτήρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας-θεσμού είναι να ενημερώσει, να ευαισθητοποιήσει και να εκπαιδεύσει, μικρούς και μεγάλους, αποσκοπώντας στην πρόληψη και τη μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων, που αποτελούν μία παγκόσμια μάστιγα και τροχοπέδη για την ανάπτυξη της χώρας και της κοινωνίας.

Οι κυριότερες δράσεις της Πανελλαδικής Εβδομάδας αφιερωμένη στην Οδική Ασφάλεια είναι:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Διασκεδάζω με ασφάλεια» στο Καρναβάλι (Παρασκευή 15/3/2024 – Κυριακή 17/3/2024 )

Εκστρατεία ενημέρωσης για τις επιπτώσεις του αλκοόλ κατά την οδήγηση θα πραγματοποιηθεί από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» στο φετινό Καρναβάλι της Πάτρας. Η πρωτοβουλία πρόληψης των δυο Οργανισμών που έχει ως στόχο τη διάχυση του μηνύματος της διασκέδασης με ασφάλεια τις ημέρες της Καρναβαλικής περιόδου περιλαμβάνει αφίσα, τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σποτ με κεντρικό μήνυμα “ΖΟΥΜΕ για τέτοιες στιγμές…Αλκοόλ και Οδήγηση δεν πάνε μαζί”.

Συμμετοχή του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» στο (WP.1) Παγκόσμιο Forum για την Οδική Ασφάλεια  (Δευτέρα 18/3/2024 – Παρασκευή 22/3/2024)

Η Πρόεδρός του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς», εκπροσωπώντας το Ινστιτούτο, θα συμμετέχει  στην 81η Σύνοδο του Παγκόσμιου Forum για την Οδική Ασφάλεια των Ηνωμένων Εθνών (UNECE) στη Γενεύη, που αποτελεί το ανώτερο Όργανο λήψης αποφάσεων στρατηγικής και κανονιστικών θεμάτων στον τομέα των μεταφορών και της Οδικής Ασφάλειας, παρουσιάζοντας τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ινστιτούτου για νέους και εφήβους.

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Οδικής Ασφάλειας – Κυκλοφοριακής Αγωγής “Κάν’το Σωστά” σε Σχολικές Μονάδες του Νομού Αχαΐας και του Νομού Ηλείας (Τρίτη 19/3/2024 – Πέμπτη 21/3/2024)

Συνεχίζονται τα προγράμματα κυκλοφοριακής αγωγής για τους μαθητές Δ/θμιας εκπαίδευσης του Νομού Αχαΐας και του Νομού Ηλείας με στόχο να τους παρακινήσουν να υιοθετήσουν σωστή οδική συμπεριφορά τόσο ως αυριανοί οδηγοί όσο και ως χρήστες του οδικού δικτύου γενικότερα. Η δράση υλοποιείται με την υποστήριξη της Ολυμπίας Οδού.

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Οδικής Ασφάλειας – Κυκλοφοριακής Αγωγής “Κάν’το Σωστά” σε Σχολικές Μονάδες του Νομού Αττικής (Τρίτη 19/3/2024 – Τετάρτη 21/3/2024)

Προγράμματα κυκλοφοριακής αγωγής θα πραγματοποιηθούν για τους μαθητές Λυκείων του Νομού Αττικής με τη χρήση προσομοιωτών, με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των εφήβων σχετικά με την υπεύθυνη συμπεριφορά στο δρόμο. Οι δράσεις θα υλοποιηθούν σε διαφορετικές Σχολικές Μονάδες με την υποστήριξη του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (Δ.Α.Α.) «Ελευθέριος Βενιζέλος» και της εταιρείας Anytime.

Εκστρατεία  του Ι.Ο.ΑΣ. “Πάνος Μυλωνάς” για την ενημέρωση των επαγγελματιών του κλάδου διανομής που χρησιμοποιούν δίκυκλο για τους βασικούς κανόνες Οδικής Ασφάλειας (Τετάρτη  20/3/2024)

Η καμπάνια περιλαμβάνει 3 βίντεο σύντομης διάρκειας, τα οποία προβάλλουν συμβουλές Oδικής Aσφάλειας για τους συνεργάτες διανομείς, καθ’ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας και της διαδρομής τους, μέχρι και την παράδοση της παραγγελίας. Τα βίντεο αναμένεται να προβληθούν πανελλαδικά στα social media του Ινστιτούτου και συνεργατών, αλλά και στην τηλεόραση, ως κοινωνικά μηνύματα με απόφαση του ΕΣΡ.

Η εκστρατεία πραγματοποιείται με την υποστήριξη της  εταιρείας Wolt και τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Παρουσίαση του Ευρωπαϊκού προγράμματος SURe in Mobility (Πέμπτη  21/3/2024)

Το SURe in Mobility είναι Ευρωπαϊκό πρόγραμμα που υλοποιεί το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» για την προώθηση της ασφαλούς χρήσης ηλεκτρικών πατινιών σε συνάρτηση με τη βιώσιμη κινητικότητα, την επιμόρφωση των χρηστών, την ελάττωση των τροχαίων συγκρούσεων με ηλεκτρικά πατίνια, καθώς και τη συγκέντρωση έγκυρων στοιχείων γύρω από τη χρήση τους.

Το SURe in Mobility περιλαμβάνει βίντεο ενημέρωσης και βίντεο εκπαίδευσης των χρηστών των ηλεκτρικών πατινιών, έντυπο υλικό και έρευνα με στόχο τη συλλογή λεπτομερών δεδομένων σχετικά με τις συνήθειες, την οδική συμπεριφορά και την αλληλεπίδραση των χρηστών μικροκινητικότητας.

Το πρόγραμμα υλοποιείται με την υποστήριξη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA).

Συμμετοχή στην 6η Διεθνή έκθεση Verde.Tec στο MEC Παιανίας (Παρασκευή 29/3/2024 – Κυριακή 31/3/2024)

Στο σταθμό ενημέρωσης του Ινστιτούτου οι επισκέπτες της έκθεσης θα μπορούν να ενημερωθούν για τα προγράμματα που υλοποιεί το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» και να δοκιμάσουν την εφαρμογή WRONG SIDE OF THE ROAD που αφορά στις συνέπειες της οδήγησης υπό από την επήρεια αλκοόλ. Παράλληλα θα έχουν την ευκαιρία να κατανοήσουν βασικές αρχές της Οδικής Ασφάλειας δοκιμάζοντας προσομοιωτές του Ινστιτούτου.

Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευγένειας στο Δρόμο (Παρασκευή  22/3/2024)

Η ευρωπαϊκή πρωτοβουλία, που στην Ελλάδα συντονίζεται από το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς»,   στόχο έχει να υπενθυμίσει σε όλους τους πολίτες ότι οι επιθετικές συμπεριφορές στο δρόμο μπορούν να προκαλέσουν τροχαία δυστυχήματα αλλά δυσχεραίνουν και την καθημερινότητά μας γενικότερα.

Η φετινή «Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευγένειας στο Δρόμο» έχει ιδιαίτερη σημασία για το Ινστιτούτο καθώς συμπληρώνονται 20 χρόνια από τον άδικο χαμό του Πάνου Μυλωνά και είναι αφιερωμένη στη μνήμη του. Για το λόγο αυτό το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» θα πραγματοποιήσει Συνέντευξη Τύπου στην Πάτρα σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Ολυμπία Οδό που θα αναδεικνύει το σημαντικό έργο που επέφερε για την κοινωνία η τραγική απώλεια του.

Αιμοδοσία για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» για τα Τροχαία Συμβάντα (Σάββατο 30/3/2024)

Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» και το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας-Πειραιά «Άγιος Παντελεήμων», με τη σταθερή υποστήριξη του Ομίλου ΟΑΣΑ και της ΣΤΑΣΥ, θα διοργανώσουν Αιμοδοσία για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος για τα τροχαία συμβάντα. Μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία που στοχεύει στην κάλυψη των αναγκών σε αίμα των τραυματιών από τροχαία συμβάντα.

Η GROUPAMA Ασφαλιστική θα συμβάλλει για μία ακόμη φορά στην ομαλή διεξαγωγή της δράσης επιδεικνύοντας την κοινωνική της ευαισθησία.

Διεξαγωγή της 9ης τελετής απονομής Υποτροφίας εις μνήμην Πάνου Μυλωνά (Πανεπιστήμιο Πατρών)

Η Υποτροφία «Πάνος Μυλωνάς» θεσπίστηκε το 2005 με απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών και απονέμεται από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου στον πρωτεύσαντα φοιτητή του 4ου έτους του Τμήματος Μηχανολόγων & Αεροναυπηγών Μηχανικών εις μνήμην του φοιτητή Πάνου Μυλωνά ο οποίος ολοκλήρωνε το 4ο έτος σπουδών πριν τον άδικο χαμό του. Η φετινή Υποτροφία θα δοθεί στην πρωτεύσασα φοιτήτρια του τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών, Ηλέκτρα Τουρκαντώνη.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button