ΕνημέρωσηΠολιτική

Αναβάθμιση σε «BB+» από τον οίκο Standard & Poor’s – Galaksias Portal News

Σε «BB+» αναβάθμισε τον όμιλο του Μυτιληναίου ο οίκος Standard & Poor’s, καθώς αναμένει ότι η κερδοφορία θα παραμείνει ισχυρή το 2024, υποστηριζόμενη από τις ισχυρές επιδόσεις στον ενεργειακό τομέα. Το EBITDA υπολογίζεται σε 900 εκατ.- 1 δισ. ευρώ το 2023, από 854 εκατ. ευρώ το 2022.

Όπως αναφέρει ο οίκος, η εταιρεία πλέον οργανώνει τις δραστηριότητές της σε δύο τομείς, την ενέργεια και τα μέταλλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και οι δύο επέδειξαν ανθεκτικότητα το 2023, στηρίζοντας τα ισχυρά αποτελέσματα της Μυτιληναίος.

Έτσι, αναμένει ότι η κερδοφορία στον κλάδο μετάλλων ήταν περίπου 250 εκατ. ευρώ το 2023, σε γενικές γραμμές σύμφωνη με αυτή που αναφέρθηκε το 2022. Η κερδοφορία επωφελείται επίσης από την αντιστάθμιση των τιμών του London Metal Exchange (LME) και τους ελέγχους κόστους.

Επίσης, ο οίκος θεωρεί ότι η ρευστότητα του Μυτιληναίου είναι επαρκής. Αυτό οφείλεται στην επιτυχημένη έκδοση ομολόγων της εταιρείας νωρίτερα το 2023 και στο προφίλ ληκτότητας του χρέους της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφορικά με το χρέος, ο όμιλος, με την τρέχουσα αξιολόγηση, θα έχει μικρό περιθώριο μόχλευσης το 2023. Ο οίκος αναμένει ότι το χρέος προσαρμοσμένο από την S&P Global Ratings σε EBITDA ήταν 1,8x το 2023. Αυτό δεν περιλαμβάνει τη χρηματοδότηση έργων εκτός Ελλάδας ύψους 414 εκατ. ευρώ και είναι ελαφρώς χαμηλότερο από το όριο του 2x.

Προβλέπει επίσης ότι το χρέος προς EBITDA θα μειωθεί κάτω από 1,5 φορές από το 2024 και μετά.

Η διοίκηση στοχεύει σε απόδοση του καθαρού χρέους σε EBITDA περίπου 1,5x, που ισοδυναμεί με προσαρμοσμένο 1,7x και θα συμβεί μέχρι το τέλος του 2024 στο πλαίσιο του βασικού σεναρίου.

Κατά την εκτίμηση του οίκου, εάν η διοίκηση συνεχίσει να ακολουθεί αυτόν τον στόχο και μετά το 2024, θα πρέπει να διατηρήσει μια πειθαρχημένη προσέγγιση, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για τη συνολική έκθεσή της σε έργα BOT.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button