Επικαιρότητα

Ενισχύονται οι φοιτητικές εστίες – Ειδική μέριμνα για τους φοιτητές από τη Θεσσαλία (vid) – Ειδήσεις

Η διοίκηση του εκπαιδευτικού ιδρύματος έρχεται να παρέμβει στο οξυμένο και γενικευμένο τα τελευταία χρόνια πρόβλημα έλλειψης στέγης στα Χανιά, εξασφαλίζοντας στέγη για μεγαλύτερο αριθμό φοιτητών

  • Αγώνας για την κάλυψη των αυξημένων στεγαστικών αναγκών
  • Πολλαπλάσιες οι ανάγκες των φοιτητών για μία θέση στη φοιτητική εστία

Την ενίσχυση των θέσεων στις φοιτητικές εστίες του Πολυτεχνείου Κρήτης δρομολογεί η πρυτανική αρχή που εξασφάλισε την έγκριση για την ανέγερση και νέων εστιών. Ταυτόχρονα λαμβάνει μέριμνα για τους νεοεισακτέους φοιτητές με καταγωγή από τις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές της Θεσσαλίας, ώστε να στεγαστούν κατά προτεραιότητα.

Η διοίκηση του εκπαιδευτικού ιδρύματος έρχεται να παρέμβει στο οξυμένο και γενικευμένο τα τελευταία χρόνια πρόβλημα έλλειψης στέγης στα Χανιά, εξασφαλίζοντας στέγη για μεγαλύτερο αριθμό φοιτητών. Περίπου ένα χρόνο μετά την ολοκλήρωση των τελευταίων κτηριακών εγκαταστάσεων, έχει ήδη προχωρήσει τις διαδικασίες για την ανέγερση και νέων εστιών, για τις οποίες η προκήρυξη αναμένεται μέσα στους επόμενους μήνες ενώ στόχος είναι να παραδοθούν το 2025.

Με βάση το σχεδιασμό πρόκειται να κατασκευαστούν δύο κτηριακές εγκαταστάσεις στις οποίες θα δημιουργηθούν από εξήντα τέσσερα δωμάτια, τα οποία θα μπορούν να φιλοξενήσουν ογδόντα τέσσερα παιδιά, δεδομένου ότι κάποια από αυτά θα είναι δίκλινα. Προστίθενται δηλαδή περί τις εκατό εβδομήντα θέσεις. Σήμερα, στις φοιτητικές εστίες της Πολυτεχνειούπολης, φιλοξενούνται τριακόσιοι φοιτητές ,ωστόσο οι ανάγκες για στέγαση είναι πολλαπλάσιες.

«Μια προσπάθεια που κάνουμε είναι να έχουμε καλή κατανομή των δωματίων, με τέτοιο τρόπο ώστε να μην μένουν κενά δωμάτια και όταν αδειάζουν να γεμίζουν αμέσως. Αλλά και πάλι υπάρχει πρόβλημα. Έχουμε δωμάτια τα οποία πρέπει να κρατηθούν για τους νέους φοιτητές ,τους πρωτοετείς» εξήγησε ο κ. Ζερβάκης.

Λόγω της συγκυρίας των καταστροφικών πλημμυρών στη Θεσσαλία, η Πρυτανική αρχή αποφάσισε να διαθέσει κατά  προτεραιότητα δωμάτια των φοιτητικών εστιών στους φοιτητές που κατάγονται από τις πληγείσες περιοχές. «Τώρα κάνουμε την καταγραφή ,είμαι σε επαφή με ομάδες φοιτητών που γνωρίζουν .Εμείς έχουμε τα στοιχεία που μας έχουν δοθεί για τον τόπο καταγωγής τους και με αυτά προσπαθούμε να δούμε. Δεν είναι μεγάλος ο αριθμός αλλά πάντως έχουμε παιδιά από τις πληγείσες περιοχές» είπε ο Πρύτανης του ιδρύματος.

Τα κριτήρια για στέγαση φοιτητών στις εστίες είναι οικονομικά και κοινωνικά με το ελάχιστο εισόδημα της οικογένειας να ορίζεται στις 27.500 ευρώ από 25.000 που ήταν το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος.

Δείτε το βίντεο: 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button