ΕνημέρωσηΟικονομία

Αύξηση κερδών προ φόρων κατά 28% το 2023 – Galaksias Portal News

Η Παπουτσάνης ΑΒΕΕ, η πρώτη εταιρεία παραγωγής σαπουνιού στην Ελλάδα, ανακοίνωσε τα ετήσια οικονομικά της αποτελέσματα για το 2023.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της εταιρείας παραγωγής σαπουνιού, παρατηρήθηκε σημαντική ανάπτυξη των επωνύμων προϊόντων. Πιο συγκεκριμένα, τα επώνυμα προϊόντα αυξήθηκαν κατά 36% το 2023 σε σχέση με το 2022.

Το 2023 τα κέρδη προ φόρων της εταιρείας ανήλθαν σε 5,0 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 28% συγκριτικά με το 2022, που τα κέρδη έφθαναν τα 3,9 εκατ. ευρώ.

Αύξηση κατά 36% σημειώθηκε και στα κέρδη μετά από φόρους το 2023, καθώς ανήλθαν σε 4,1 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 3,0 εκατ. ευρώ το 2022.

Ο κ. Μενέλαος Τασόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Παπουτσάνης ΑΒΕΕ, σχολίασε: «Το 2023, παρά τη μείωση του κύκλου εργασιών, πετύχαμε σημαντική βελτίωση όλων των δεικτών κερδοφορίας και ισχυρές επιδόσεις στις βασικές στρατηγικές προτεραιότητες για μακροπρόθεσμη ανάπτυξη, διασφάλιση της οικονομικής ευρωστίας και ενίσχυση της ανταγωνιστικής θέσης στην ελληνική και διεθνή αγορά.

Σε αυτό το πλαίσιο, εστιάσαμε με επιτυχία στην αξιοποίηση των ωφελειών από την ολοκλήρωση του 3ετούς επενδυτικού πλάνου, την ενίσχυση της παρουσίας στην αγορά λιανικής και την είσοδο στην αγορά οικιακής φροντίδας με ανταγωνιστικές προϊοντικές προτάσεις αλλά και τις διεθνείς συνεργασίες με πολυεθνικές και άλλες εταιρείες που διευρύνουν την πελατειακή βάση σε διεθνές επίπεδο.

Όσον αφορά το τρέχον έτος, παρά το ευμετάβλητο μακροοικονομικό περιβάλλον διεθνώς, η σταθεροποίηση του κόστους παραγωγής, οι ενθαρρυντικές προοπτικές της εγχώριας αγοράς, οι νέες σημαντικές συμφωνίες που έχουν συναφθεί, και βέβαια η δέσμευσή
μας για συνεχή επένδυση στην καινοτομία, την αειφορία, την ποιότητα και την εξωστρέφεια δημιουργούν τις προϋποθέσεις για συνέχιση της ανοδικής μας πορείας όσον αφορά τον κύκλο εργασιών αλλά και των οικονομικών μας αποτελεσμάτων». 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button