ΕνημέρωσηΠολιτική

Θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα καταθέτοντας θεσμικές πρωτοβουλίες

«Εμείς απαντάμε σε αυτά που λέει ο κ. Μητσοτάκης με την αγωνία μας και την προσπάθειά μας. Θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα με τις συνεχείς θεσμικές μας πρωτοβουλίες». Αυτό προανήγγειλε από τη Βουλή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης με μια ακόμα προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη καταγγέλλοντάς τον ως τον «πρωταγωνιστή της τοξικότητας».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, υπογράμμισε πως «εμείς θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα με θεσμικές πρωτοβουλίες» απαντώντας «στο κοινωνικό αίτημα, την κοινωνική δίψα για διαφάνεια – δικαιοσύνη».

Αφορμή για την παρέμβαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ήταν όπως είπε, ότι μετά την κατάθεση αναφοράς που έκανε την Δευτέρα στον Άρειο Πάγο για τα μονταρισμένα ηχητικά των συνομιλιών του σταθμάρχη με τους μηχανοδηγούς το μοιραίο βράδυ της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη, «χθες ο εφέτης ανακριτής Σωτήρης Μπακαΐμης, έδωσε εντολή και έγινε έφοδος στα κεντρικά του ΟΣΕ της Καρόλου και κατασχέθηκαν σκληροί δίσκοι που σχετίζονται με την τραγωδία».

Ο κ. Ανδρουλάκης, υπενθύμισε τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το ΠΑΣΟΚ με την κατάθεσης της Πρόταση Δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης και είχε ως αποτέλεσμα την παραίτηση δύο υπουργών και στενών συνεργατών του πρωθυπουργού στο Μαξίμου και ότι στην συνέχεια κατέθεσε Αναφορά στον Άρειο Πάγο ζητώντας να βρεθεί «ποιο τοξικό χέρι πήρε εκείνο το βράδυ από τον ΟΣΕ τα ηχητικά των συνομιλιών και τα έδωσε στη δημοσιότητα».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό ως “πρωταγωνιστή της τοξικότητας”, είπε ότι υπηρετεί «το τρίπτυχο: Διαφθορά- συγκάλυψη- ατιμωρησία» ότι «όπως έκανε και στην περίπτωση με τις υποκλοπές με τον κ. Δημητριάδη, θέτει στο απυρόβλητο και τους υπουργούς του» και έδωσε το στίγμα ότι θα καταθέσει την πρόταση σύσταση της προανακριτής λέγοντας «ο καιρός γαρ εγγύς» αλλά «ως τότε θα απολογείστε».

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button