ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Εντός του Φεβρουαρίου το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα – Galaksias Portal News

«Στο υπουργικό την επόμενη εβδομάδα το θέμα τη ισότητας στον γάμο, νόμος του κράτους μέσα στον Φεβρουάριο» τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg και τη δημοσιογράφο Francine Lacqua.

Για το θέμα ανέφερε ότι: «Το θέμα της ισότητας στον γάμο θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα στο υπουργικό συμβούλιο και μετά από δημόσια διαβούλευση, θα εισαχθεί στο Κοινοβούλιο και είμαι πολύ αισιόδοξος ότι θα γίνει νόμος του κράτους τις πρώτες δύο εβδομάδες του Φεβρουαρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό που έχω πει ανοιχτά είναι ότι πρόκειται για σημαντικά ζητήματα για ορισμένους πολίτες. Γι’ αυτό δεν έχω επιβάλει κάποια κομματική πειθαρχία. Μέχρι τώρα έχουμε μία υγιή συζήτηση. Εξηγούμε το ζήτημα για την ισότητα στο γάμο και πρέπει να προστατεύσουμε τα δικαιώματα αυτών των παιδιών που ήδη υπάρχουν. Είναι γεγονός, είναι μια πραγματικότητα και εν τέλει πιστεύω ότι αυτό θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα νομοθετήματος του Ελληνικού Κοινοβουλίου», τόνισε.

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε στη συνέχεια: «Έχουμε κάνει την αντιμετώπιση της ανισότητας βασικό μοχλό του προγράμματός μας. Χρειαζόμαστε όμως ένα υγιές πλεόνασμα να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε δημοσιονομικό χώρο για να στηρίξουμε τους πιο ευάλωτους. Θέλουμε να στηρίξουμε τις νέες οικογένειες, τις οικογένειες που έχουν παιδιά – γιατί έχουμε να αντιμετωπίσουμε και το δημογραφικό πρόβλημα – και τις πιο ευάλωτες οικονομικά οικογένειες και θα ανακοινώσουμε σύντομα νέα μέτρα».

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Δημοψήφισμα για τα ομόφυλα ζευγάρια, προτείνει ο Ιερώνυμος

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος βρέθηκε με δημοσιογράφους στο πλαίσιο επίσκεψής του στην τελετή εγκαινίων στο 2ο Δημοτικό σχολείο της Νέας Μάκρης και ρωτήθηκε για τον γάμο και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι η συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό ήταν για άλλο θέμα και ότι την επίσημη θέση της Εκκλησίας για το θέμα των ομόφυλων ζευγαριών, θα την ακούσουμε την Τρίτη.

«Να ξέρουμε τι ζητάμε και γιατί το ζητάμε. Αυτό να καταλάβει ο κόσμος. Τα παιδιά εκείνα, πώς θα ζήσουν σε μια οικογένεια με δύο μπαμπάδες και δύο μαμάδες; Δεν έχουμε δικαίωμα να πούμε ότι δε μας αρέσει αυτό το πράγμα; Η Εκκλησία δε θα πάρει τα όπλα αλλά έχει δικαίωμα να ενημερώσει τον κόσμο» είπε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button