Επικαιρότητα

Καταιγιστική η Εθνική Γυναικών κόντρα στην Κίνα – Galaksias.com

Δεύτερη η Ελληνική ομάδα στον όμιλο της, πίσω από την Ισπανία… 

Άλλη κλάση, τεράστια διαφορά επιπέδου, η Εθνική ομάδα Υδατοσφαίρισης των Γυναικών ξέσπασε με 22-9 επί της Κίνας (που νίκησε σε αυτό το τουρνουά τη Γαλλία και θα παίξει στα χιαστί ματς) και έκλεισε με δυο νίκες και έξι βαθμούς τη παρουσία της στον β΄ προκριματικό όμιλο του παγκόσμιου πρωταθλήματος στη Ντόχα.  

Η ήττα από την Ισπανία (16-8) έφερε την ομάδα μας στη δεύτερη θέση. Θα παίξει λοιπόν μεθαύριο Σάββατο στις 15:00 ώρα Ελλάδας με αντίπαλο το Καζακστάν σε χιαστί παιχνίδι και από τη στιγμή που θα νικήσει, θα βρει απέναντί της στα προημιτελικά για άλλη μια φορά την Ιταλία που θέλει να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Και αυτό το ματς με την ομάδα μας είναι για την Ιταλία «τελικός».

Χθες στο άλλο παιχνίδι του Β’ Ομίλου, η Ισπανία νίκησε όπως αναμενόταν τη Γαλλία με 14-7. Αήττητη προκρίθηκε απευθείας στα προημιτελικά, ενώ η Γαλλία, που προπονεί ο Τεό Λοράντος έμεινε 4η και θα παίξει για τις θέσεις 13-16.

Βασική τερματοφύλακας ξεκίνησε η Χρυσή Διαμαντοπούλου, και από το τρίτο οκτάλεπτο έπαιξε η Ιωάννα Σταματοπούλου. Αγωνίσθηκε η Νικόλ Ελευθεριάδου που απουσίασε από την αναμέτρηση με την Ισπανία, απούσα ήταν και πάλι η Ιωάννα Χυδηριώτη όπως και η Μαρία Πάτρα. Δεν σκόραραν μόνο η Ελένη Ελληνιάδη και οι δυο τερματοφύλακες. Το τρίτο οκτάλεπτο έκλεισε με +12 (17-5).  Στα 4.23 από τη λήξη η Ελλάδα κέρδισε πέναλτι, υπήρξε ένταση και οι Ντονγκ και Ξενάκη αντίκρυσαν την κόκκινη κάρτα. Η Αθηνά Γιαννοπούλου αναδείχθηκε πολυτιμότερη παίκτρια του αγώνα.
Τα οκτάλεπτα: 7-2, 4-2, 6-1, 5-4.
Ελλάδα (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 3, Ελευθεριάδου 1, Μαργαρίτα Πλευρίτου 1, Ξενάκη 1, Ασημάκη 2, Νίνου 4, Βασιλική Πλευρίτου 4, Γιαννοπούλου 3, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου, Ελληνιάδη, Τριχά 2.
Κίνα (Τζιράλτ Ζανέ): Ζανγκ, Σ. Γιαν, Τζ. Γιαν 2, Τσονγκ 1, Γουάνγκ 1, Λου, Χ. Γουάνγκ, Ντενγκ 3, Νονγκ, Λι, Τσανγκ 2, Β. Ντονγκ, Χ. Γουάνγκ.
 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button