Επικαιρότητα

Ο Ναβάλνι ήταν… πράκτορας της ΜΙ6; – Galaksias.com

O πρώην αξιωματούχος της CIA και πρώην επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Εκτιμήσεων Ρέι Μακγκόβερν εντελώς… αθώα είπε ότι μπορεί να “χρεώσει” τον Ναβάλνι στη βρετανική μυστική υπηρεσία πληροφοριών, ΜΙ6!

Η κηδεία του Ναβάλνι συγκέντρωσε χιλιάδες υποστηρικτές του και έγκυροι πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η όλη υπόθεση θα “κάνει ζημιά” στον Πούτιν μακροπρόθεσμα, καθώς ο ηγέτης της αντιπολίτευσης ήταν αρκετά δημοφιλής. Η κηδεία έγινε δίχως κανένα πρόβλημα από τις αρχές του Κρεμλίνου, κάτι που προφανώς αποτελεί και μία “απάντηση” του Πούτιν στους δυτικούς που μιλάνε για “ανελεύθερο καθεστώς”.

Ωστόσο, αυτά έχουν λιγότερη σημασία από κάποιες που έκανε ο πρώην αξιωματούχος της CIA και πρώην επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Εκτιμήσεων (National Intelligence Estimates) Ρέι Μακγκόβερν, ο οποίος εντελώς… αθώα είπε ότι μπορεί να “χρεώσει” τον Ναβάλνι στη βρετανική μυστική υπηρεσία πληροφοριών, ΜΙ6!

Στην υπόθεση Ναβάλνι, όπως συνάγεται από δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων, η διαβόητη CIA… δεν έχει ιδέα τι συνέβη, όμως όπως προκύπτει από δηλώσεις Βρετανών αξιωματούχων, η ΜΙ6 γνωρίζει… πολύ καλύτερα.

Μιλώντας σε αμερικανική διαδικτυακή εκπομπή, ο Αμερικανός εμπειρογνώμονας υποστήριξε ότι ο Ναβάλνι φαίνεται να ήταν στο ενεργητικό των βρετανικών υπηρεσιών.

Η κρυφή κάμερα που κατέγραψε τον βασικότερο συνεργάτη του Βλαντιμίρ Ασούρκοφ να κάνει συμφωνίες με έναν γνωστό πράκτορα της MI6 είναι κάποιου είδους απόδειξη, σύμφωνα με τον Μακγκόβερν.

«Οι Βρετανοί βρίσκουν διέξοδο να κάνουν πράγματα που αναρωτιέται κανείς εάν είναι ενήμερη ακόμα και η CIA!», είπε χαρακτηριστικά.

 

 

 

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button