ΕνημέρωσηΠολιτική

«Υπήρξε συνεννόηση, δεν έγιναν αιφνιδιαστικά τηλεφωνήματα» απαντά ο Παππάς μετά τη διάψευση ΠΑΣΟΚ – «Ντίλαραν μεταξύ τους» λέει ο Ρωμανός

Πολιτικός σάλος έχει ξεσπάσει στον απόηχο των δηλώσεων του Νίκου Παππά περί «προσυνεννόησης» των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Για «φαντασιώσεις» κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ να απαντά πως «δεν υπήρξαν αιφνιδιαστικά τηλεφωνήματα».

«Δεν θα κάνω κανένα σχόλιο. Φαντασιώσεις είναι τα σενάρια συνωμοσίας που διακινεί η Νέα Δημοκρατία ότι αυτή η πρόταση δυσπιστίας έχει να κάνει με ταπεινά ελατήρια ή εντολές συμφερόντων», τόνισε ο Νίκος Παππάς σχετικά με την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα το πρωί της Πέμπτης (28.03.24).

«Η πρόταση δυσπιστίας ήταν μία αναγκαία κοινοβουλευτική πρωτοβουλία, την οποία δεν μπορεί κανένα κόμμα από μόνο του να την πάρει, διότι δεν έχει τον αριθμό των πενήντα βουλευτών. Και όπως αντιλαμβάνεστε, καθώς το πολιτικό κλίμα επιβαρύνεται όλα τα κόμματα, ήρθαμε προ των ευθυνών μας. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο», σημείωσε ο ίδιος.  

«Δεν έγιναν αιφνιδιαστικά τηλεφωνήματα»

Στη συνέχεια, ο κ. Παππάς επιμένοντας στη χθεσινή τοποθέτησή του, επεσήμανε πως «δεν έγιναν αιφνιδιαστικά τηλεφωνήματα».

«Οι πρωτοβουλίες αυτές δεν ωριμάζουν από τη μια στιγμή στην άλλη. Είδα και την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ. Είναι ακριβές ότι έγιναν τηλεφωνήματα, δεν έγιναν αιφνιδιαστικά τηλεφωνήματα προφανώς. Υπήρξε συνεννόηση και εκ των υστέρων διαμορφώθηκε ένα κείμενο, που το υπογράφουν τέσσερα κόμματα. Λοιπόν, αυτό προσπαθεί να το δηλητηριάσει η Νέα Δημοκρατία ως διαδικασία. Δεν θα τσιμπήσουμε».

«Θα ήταν ευχής έργον, να είναι οι επαφές και συστηματικές και να έχουν ωριμάσει και οι συνθήκες για να κάνουμε αυτή την κίνηση και πιο νωρίς, διότι, να θυμίσω ότι λίγες μέρες πριν είχαμε τη διαρροή δεδομένων προσωπικών των εκλογέων», πρόσθεσε κ. Παππάς.

«Δεν υπάρχει τίποτα κρυφό και επιλήψιμο»

Την ίδια ώρα, κατά τη σημερινή του παρουσία στο Open, ο κ. Παππάς είπε ότι «είναι ευχής έργον ότι έχει γίνει συνεννόηση και θα έπρεπε να είχε ωριμάσει και πιο πριν».

Και στη συνέχεια, τόνισε ότι ότι «αυτό που είπα είναι ότι το να φτάσουμε σε αυτή τη διαδικασία είναι προϊόν ωρίμανσης και ζυμώσεων».

Στην ερώτηση «πώς ζυμώνεστε;», ο ίδιος σημείωσε πως «στη Βουλή, μιλάμε, λέμε ότι κάτι πρέπει να γίνει. Δεν υπάρχει τίποτα κρυφό, τίποτα επιλήψιμο, υπάρχουν υπογραφές των βουλευτών για την πρόταση δυσπιστίας, το θεωρώ θετικό βήμα που θα μπορούσε να γίνει σε άλλες στροφές πολιτικών εξελίξεων» και απέδωσε τις αντιδράσεις σε «συστηματική προσπάθεια να δαιμονοποιηθεί η συννενόηση των προοδευτικών δυνάμεων που βρέθηκαν στο δίλημμα καθώς κανείς δεν είχε τους 50 βουλευτές για να ασκήσει το ύψιστο δίκιαιωμα της υποβολής πρότασης μομφής ενώ το κύμα από την κοινωνία ήταν τεράστιο».

 

«Ντίλαραν μεταξύ τους, τους ενδιαφέρει μόνο να ρίξουν την κυβέρνηση»

Την ίδια ώρα, απαντώντας σε σκληρή γλώσσα ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Νίκος Ρωμανός κάνει λόγο για «ντιλ» ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ όσον αφορά την πρόταση δυσπιστίας, τονίζοντας πως το μόνο που ενδιαφέρει τα δύο κόμματα είναι να ρίξουν την κυβέρνηση. 

«Βάσει της αποκάλυψης Παππά, τα δύο κόμματα ντίλαραν μεταξύ τους τους έχοντας προφανώς πλήρη γνώση του δημοσιεύματος που κυκλοφορεί… Τους ενδιαφέρει μόνο να ρίξουν την κυβέρνηση της ΝΔ, αδυνατώντας να την αντιμετωπίσουν πολιτικά».

Πιο αναλυτικά, η ανακοίνωση του Ρωμανού έχει ως εξής:

Όπως δήλωσε χθες ο κ. Παππάς, η συνεννόηση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση δυσπιστίας είχε προηγηθεί του δημοσιεύματος που ο κ. Ανδρουλάκης παρουσίασε την Κυριακή ως αιτία για την κατάθεσή της.

 Βάσει της αποκάλυψης Παππά, τα δύο κόμματα «ντίλαραν» μεταξύ τους έχοντας προφανώς πλήρη γνώση του δημοσιεύματος πριν αυτό κυκλοφορήσει.

Επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά ότι δεν τους ενδιαφέρει ούτε ο πόνος των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών, ούτε το τι οδήγησε στο μοιραίο δυστύχημα, ούτε το πώς θα αποτραπεί κάτι αντίστοιχο στο μέλλον.

Τους ενδιαφέρει μόνο να ρίξουν την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αδυνατώντας να την αντιμετωπίσουν πολιτικά, όπως συμβαίνει σταθερά όλα τα τελευταία χρόνια.

Το είδαμε με την προσπάθεια χειραγώγησης της Δικαιοσύνης για να κλείσουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους φυλακή, όσο κυβέρνησαν, όπως έχει παραδεχτεί ο δικός τους Υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, αλλά κατ’ ουσίαν και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας.

Το είδαμε με τη δήλωση Πολάκη ότι «για να κερδίσουν τις εκλογές πρέπει να βάλουν κάποιους φυλακή».

 Σήμερα το βλέπουμε μπροστά από τις κουρτίνες με τις άθλιες δηλώσεις Φαραντούρη και την εργαλειοποίηση της τραγωδίας των Τεμπών και πίσω από τις κουρτίνες με τα «ντιλαρίσματα» που καταδεικνύουν οι δηλώσεις Παππά.

 

 

To άρθρο «Υπήρξε συνεννόηση, δεν έγιναν αιφνιδιαστικά τηλεφωνήματα» απαντά ο Παππάς μετά τη διάψευση ΠΑΣΟΚ – «Ντίλαραν μεταξύ τους» λέει ο Ρωμανός δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button