Πολιτική

Εξεταστική για τα εμβόλια ζητούν οι ευρωβουλευτές της Αριστεράς

Οι ευρωβουλευτές της Αριστεράς ζητούν τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με αντικείμενο τον έλεγχο των ενεργειών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που οδήγησαν σε σοβαρές καθυστερήσεις της εκστρατείας εμβολιασμών σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αγνοεί την απαίτηση της κοινωνίας των πολιτών και μέρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για άρση των περιορισμών της πατέντας των εμβολίων, κάτι που θα επέτρεπε τη μαζική παραγωγή, επιλέγοντας να προτάξει τα συμφέροντα και τα κέρδη των φαρμακευτικών εταιρειών αντί της υγείας των πολιτών της ΕΕ», γράφει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και επανέρχεται στην πρότασή του για άρση της πατέντας.

«Η Κομισιόν έχει αποδείξει ότι όταν δεχτεί πιέσεις, συντάσσεται και προκρίνει τα νεοφιλελεύθερα συμφέροντα και τα κέρδη των πολυεθνικών αντί να συνταχθεί με τα δικαιώματα και τις ζωές των πολιτών της ΕΕ», δήλωσε η Μανόν Ομπρί, συμπρόεδρος της Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Πρόσθεσε ακόμη πως «αυτό που συμβαίνει με τα εμβόλια και την ανταπόκριση της Κομισιόν στην επείγουσα αυτή κοινωνική ανάγκη αποτελεί σκάνδαλο. Αυτός είναι ο λόγος που ζητούμε την άμεση σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την διερεύνηση των ευθυνών των αρμοδίων».

Source link

Show More

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close