Κόσμος

Η πρωθυπουργός Άνα Μπρνάμπιτς θα προταθεί για πρόεδρος της Βουλής – Galaksias.com

Το προεδρείο του Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος (SNS), σε συνεδρίαση στην οποία συμμετείχε, ως μέλος, και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, αποφάσισε να προτείνει για την θέση του προέδρου της Βουλής την νυν πρωθυπουργό Άνα Μπρνάμπιτς.

Το Σερβικό Προοδευτικό Κόμμα στις εκλογές της 17ης Δεκεμβρίου κατέκτησε την πρώτη θέση με 46,7% καταλαμβάνοντας 129 έδρες από τις 250 που συνθέτουν την βουλή της Σερβίας.

Σε μία εβδομάδα η ανακοίνωση του ονόματος του νέου πρωθυπουργού

Η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης θα δοθεί επίσης σε πρόσωπο που προέρχεται από το Προοδευτικό Κόμμα ανέφερε ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς δηλώνοντας ότι θα το κατονομάσει σε μια εβδομάδα, όταν θα έχουν ολοκληρωθεί οι διερευνητικές επαφές.

Ο Βούτσιτς ανακοίνωσε επίσης την απόφαση του κόμματος του να κατέλθει στις νέες εκλογές για τον δήμο Βελιγραδίου με υποψήφιο τον Αλεξάνταρ Σάπιτς ο οποίος και σήμερα ασκεί καθήκοντα δημάρχου.

Οι δημοτικές εκλογές στο Βελιγράδι θα διεξαχθούν πιθανότατα στα τέλη Απριλίου. Οι προηγούμενες εκλογές στην πρωτεύουσα, που πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονα με τις βουλευτικές στις 17 Δεκεμβρίου, απέτυχαν μιας και στο δημοτικό συμβούλιο, το οποίο εκλέγει τον δήμαρχο, καμία παράταξη δεν εξασφάλισε πλειοψηφία.

Σημειώνεται ότι, η επανάληψη των εκλογών αποτελεί αίτημα των κομμάτων της αντιπολίτευσης που συνθέτουν τον συνασπισμό «Η Σερβία ενάντια στη βία» εξαιτίας νοθείας, όπως υποστηρίζουν, που έγινε με την «εισαγωγή» ψηφοφόρων, οι οποίοι δεν είναι δημότες Βελιγραδίου, από την Βοσνία-Ερζεγοβίνη και άλλες σερβικές πόλεις. Σοβαρές παρατυπίες στην εκλογική διαδικασία διαπίστωσαν και οι ξένοι παρατηρητές.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button