Κόσμος

Μας ενδιαφέρει να μάθουμε ποιοι κρύβονται πίσω από τον ISIS – Galaksias.com

Η επίθεση στο Δημαρχείο του Κρόκου έγινε από ριζοσπάστες ισλαμιστές, αλλά η Μόσχα ενδιαφέρεται γι’αυτούς που κρύβονται πίσω από την επίθεση, δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν με την αφορμή συνάντησή του με τις Αρχές Ασφαλείας για τα μέτρα που ελήφθησαν μετά την τρομοκρατική επίθεση.

«Γνωρίζουμε ότι το έγκλημα διαπράχθηκε από τα χέρια ριζοσπαστών ισλαμιστών», τόνισε ο ίδιος την ιδεολογία πολεμά ο ίδιος ο ισλαμικός κόσμος εδώ και αιώνες», είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Μας ενδιαφέρει ποιος είναι πίσω από την επίθεση», τόνισε σύμφωνα με το Ria Novosti.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Ηνωμένες Πολιτείες, μέσω διαφόρων διαύλων, προσπαθούν να πείσουν τους πάντες ότι δεν υπάρχει ουκρανικός ίχνος σε αυτό το έγκλημα, και ότι πίσω από αυτό βρίσκεται το ISIS. Ο Ρώσος πρόεδρος πρόσθεσε ότι είναι απαραίτητο να λάβουμε απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα, ιδίως αν οι ισλαμιστές αποφάσισαν πραγματικά να χτυπήσουν τη Ρωσία και ποιος θα μπορούσε να ωφεληθεί από αυτή την τρομοκρατική πράξη.

Χαρακτήρισε επίσης την τρομοκρατική επίθεση ως μία ακόμη απόπειρα όσων πολεμούν τη Μόσχα από το 2014 από τα χέρια του νεοναζιστικού καθεστώτος του Κιέβου. Ο Σκοπός τους είναι να σπείρουν τον πανικό στην κοινωνία, τόνισε.

Ο Πούτιν πρόσθεσε ότι όσοι υποστηρίζουν το Κίεβο δεν θέλουν να είναι συνένοχοι στον τρόμο, αλλά παραμένουν πολλά ερωτηματικά. Όπως είπε, πρέπει να μάθουμε γιατί οι εγκληματίες προσπάθησαν να διαφέρουν στην Ουκρανία μετά την επίθεση στη Μόσχα και ποιος τους περιμένει εκεί.

«Αυτοί που σχεδίασαν αυτήν την τρομοκρατική επίθεση ήλπιζαν να σπείρουν πανικό και διχόνοια στην κοινωνία μας, αλλά επικράτησε ενότητα και αποφασιστικότητα», είπε προσθέτοντας ότι, παρά τον πόνο, τη θλίψη και τη επιθυμία να τιμωρηθούν οι εγκληματίες, η έρευνα πρέπει να διεξαχθεί αντικειμενικά και χωρίς μεροληψία.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button