Τρόπος Ζωής

Δύσκολη έξοδος για την ΑΕΚ στη Λαμία! – Galaksias Portal News

Με αμείωτο ενδιαφέρον συνεχίζεται η «μάχη» για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Super League. Στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής, δυο εκ των πρωτοπόρων (ΑΕΚ και ΠΑΟΚ) παίζουν εκτός έδρας ενώ οι άλλοι δύο (Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός) έχουν εντός έδρας υποχρεώσεις.

Όσο παράδοξο κι αν φαίνεται, Λαμία και ΑΕΚ που κοντράρονται το Σάββατο (19:00, Cosmote Sport 1) στο «Αθανάσιος Διάκος» αποτελούν τις δυο πιο φορμαρισμένες ομάδες. Η ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου, έπειτα από τέσσερις σερί νίκες (12-4 τέρματα) απέσπασε με παίκτη λιγότερο ισοπαλία 2-2 από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Στο ίδιο διάστημα, το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα έχει επίσης 4-1-0 (16-3 τέρματα) ανεβαίνοντας στην πρώτη θέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκμεταλλεύτηκε, βέβαια, το «δώρο» του Ολυμπιακού που πέρασε θριαμβευτικά από την Τούμπα (1-4) ενώ μεσοβδόμαδα εξασφάλισε τη συμμετοχή στους «16» του UEFA Europa Conference League με τη (δεύτερη) νίκη του με 1-0 επί της Φερεντσβάρος. Τρία στα τρία για τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στον πάγκο των «ερυθρόλευκων» που φιλοξενούν την Κυριακή (18:00, Cosmote Sport 2) τον Αστέρα Τρίπολης, με τους Αρκάδες να ευελπιστούν να «κλέψουν» από τη Λαμία την έκτη θέση.

Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ παίζουν με Κηφισιά (εντός) και Παναιτωλικό (εκτός), αντίστοιχα, στον απόηχο του μεταξύ τους συγκλονιστικού δεύτερου ημιτελικού για το Κύπελλο που, στη διαδικασία των πέναλτι, έστειλε τους «πράσινους» στον τελικό. Το «τριφύλλι» έδειξε να συνέρχεται από την απρόσμενη ισοπαλία με τη Λαμία (2-2) και περιθώρια για νέα απώλεια δεν υπάρχουν στον κυριακάτικο αγώνα του (20:00, Cosmote Sport 1) με την Κηφισιά, η οποία από τη μεριά της δίνει δεύτερο σερί εκτός έδρας πολύ δύσκολο ματς (προηγήθηκε το 3-0 από την ΑΕΚ).

Ο «Δικέφαλος του Βορρά», μετά τα τέσσερα διαδοχικά ντέρμπι που τον έριξαν από την κορυφή και τον άφησαν εκτός Κυπέλλου, πηγαίνει την Κυριακή (17:00, Cosmote Sport 1) στο Αγρίνιο, με την αξιόμαχη ομάδα του Γιάννη Πετράκη να χρειάζεται βαθμούς για να μην κινδυνεύσει περαιτέρω.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις Σέρρες το Σάββατο (19:30, Novasports Prime), Πανσερραϊκός και Ατρόμητος, που ισοβαθμούν, θέλουν τη νίκη ώστε να γλυτώσουν από τυχόν περιπέτειες. Χωρίς νίκη εδώ και τέσσερα ματς (3-10 τέρματα) τα «λιοντάρια» του Πάμπλο Γκαρσία (0-2-2), πέντε διαδοχικές ήττες (1-13 τέρματα) συμπλήρωσαν οι Περιστεριώτες του Σάσα Ίλιτς.

Από εκεί και πέρα ο Άρης περιμένει την Κυριακή (19:30, Novasports Prime) στο «Κλεάνθης Βικελίδης» τον ευρισκόμενο σε κρίση Βόλο. Οι «κίτρινοι» του Άκη Μάντζιου δεν… ξεκολλάνε από την πέμπτη θέση ενώ ζουν κι αναπνέουν για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου.

Οι Θεσσαλοί όχι μόνο έφτασαν τα εννιά ματς χωρίς νίκη (0-3-6), όχι μόνο προχώρησαν στην απομάκρυνση του Άνχελ Λόπεθ και τον αντικατέστησαν με τον Χρήστο Κόντη, αλλά μένουν και… ορφανοί το καλοκαίρι, έπειτα από τη δήλωση του Αχιλλέα Μπέου πως θα αποχωρήσει. Στους «Ζωσιμάδες», τέλος, ΠΑΣ Γιάννινα και ΟΦΗ αναζητούν την Κυριακή (16:30, Novasports Prime) «τρίποντο» σωτηρίας.

Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» πέρασε νικηφόρα από το Πανθεσσαλικό αλλά μένει ουραγός, τη στιγμή που οι Κρητικοί θριάμβευσαν επί του Πανσερραϊκού (4-0) στο ντεμπούτο του Τραϊανού Δέλλα και ανέπνευσαν βαθμολογικά.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League:

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024

19:00 Λαμία – ΑΕΚ Cosmote Sport 1

19:30 Πανσερραϊκός – Ατρόμητος Novasports Prime

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024

16:30 ΠΑΣ Γιάννινα – ΟΦΗ Novasports Prime

17:00 Παναιτωλικός – ΠΑΟΚ Cosmote Sport 1

18:00 Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης Cosmote Sport 2

19:30 Άρης – Βόλος ΝΠΣ Novasports Prime

20:00 Παναθηναϊκός – Κηφισιά Cosmote Sport 1

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button