Επικαιρότητα

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή στο πρώτο JobDay – Galaksias.com

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή των πολιτών της Καβάλας και των επιχειρήσεων της πόλης και των γειτονικών περιφερειακών ενοτήτων, στο πρώτο JobDay του Δήμου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024, στη Μεγάλη Λέσχη, με πρωτοβουλία του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Καβάλας και της εταιρείας Skywalker.

Περισσότεροι από 250 άνεργοι και εργαζόμενοι της περιοχής μας, κυρίως νεαρής ηλικίας, ενημερώθηκαν για τις απαιτήσεις που υπάρχουν στην αγορά εργασίας και για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να χτίσει ο κάθε ενδιαφερόμενος ένα καλό βιογραφικό, ενώ παραχώρησαν και προσωπικές συνεντεύξεις στις εταιρείες που επιθυμούν να προσλάβουν προσωπικό την τρέχουσα περίοδο.

Οι εταιρίες και οι φορείς που συμμετείχαν

  • TOSCA BEACH HOTEL
  • PRISMA Electronics S.A.
  • Μητρούσης Ιωάννης, Κέντρα Εξυπηρέτησης Αγροτών και Επενδύσεων
  • Interamerican
  • Επίγνωση, Εκπαιδευτικός Οργανισμός
  • Κόσμημα Κίρκη
  • Δ. ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ Α.Ε.
  • Kourtidis Group S.A
  • PANORA I.K.E.
  • Vertitech
  • Θεόδωρος Μαϊχώσης
  • NN Ασφαλιστική εταιρεία

Παράλληλες δράσεις

  • Cv Tips by Χαράλαμπος Μητάκος
  • Interview Tips by Συμβουλευτικό Κέντρο Δήμου Καβάλας
  • Coaching by HCCMA
  • Job searching by apopsi
  • ΚΕΚ Πρωταγόρας Πλατφόρμες Τηλεκατάρτισης

Στο εν λόγω σεμινάριο του Δήμου Καβάλας, απηύθυναν χαιρετισμό η Υπεύθυνη του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Καβάλας, Έλση Μαμαλικίδου, η εκπρόσωπος του ΚοιΣΠΕ Καβάλας, Αγγελική Αποστολακάκη και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Γιάννης Κελγιώργης, ενώ παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Κοινωνικών και Διοικητικών Υπηρεσιών, Έλσα Βακιρτζή και Βασίλης Λεμονίδης αντίστοιχα, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων «ΕΡΓΟ ΤΩΡΑ», Χαράλαμπος Χρυσανίδης και «Λαϊκή Συσπείρωση», Χρήστος Ποτόλιας, ο Γενικός Διευθυντής του Δήμου Καβάλας, Αλέξης Βρεττός και ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμΕΑ Καβάλας, Μάκης Κρεμμύδας.

Η τοποθέτηση του αντιδημάρχου Διοικητικών Υπηρεσιών Βασίλη Λεμονίδη

Καταρχάς, επιτρέψτε μου να συγχαρώ το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Καβάλας για την πρωτοβουλία και την άψογη διοργάνωση του 1ου JOBDAY στην πόλη μας και να ευχαριστήσω την εταιρεία SKYWALKER, διότι ενέταξε στο ετήσιο πρόγραμμα των παρουσιάσεων της και την Καβάλα.

Η σωστή προβολή του επαγγελματικού εαυτού μας, για να χρησιμοποιήσω ένα από τα μηνύματα της σημερινής δράσης, θα φανεί πολύ χρήσιμη τόσο σ΄αυτούς που αναζητούν μια θέση στην αγορά εργασίας, όσο και στην ομάδα των συμπολιτών μας, η οποία θέλει να επιλέξει έναν νέο τομέα για να προσφέρει τις υπηρεσίες της, προκειμένου είτε να αυξήσει τις αποδοχές της, είτε να αποτελέσει τμήμα ενός καλύτερου και πιο οικείου, με βάση τα προσόντα της, εργασιακού περιβάλλοντος.

Το ίδιο σημαντικό, κατά την άποψη μου, θεωρείται το JOBDAY και για τις τοπικές επιχειρήσεις. Πολλές από αυτές αδυνατούν να εντοπίσουν το κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό για να βελτιώσουν την παραγωγικότητά τους ή ακόμα και για να λειτουργήσουν πλήρως, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Με απόλυτη ικανοποίηση διαπιστώνω πως γνωστές επιχειρήσεις της Καβάλας, αλλά και αρκετές μονάδες από τις γειτονικές περιφερειακές ενότητες, ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση των διοργανωτών, γεγονός που καταδεικνύει ότι, εκτός από συγκεκριμένες οδηγίες για τη σύνταξη ενός καλού βιογραφικού και πληροφορίες για τις απαιτήσεις που έχει την τρέχουσα περίοδο η σύγχρονη αγορά εργασίας, οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να εργαστούν, ενδεχομένως και άμεσα, σε διάφορους κλάδους του ιδιωτικού τομέα.

Παράλληλα, στο δίπτυχο σωστή ενημέρωση-πιθανή αποκατάσταση, μπορούμε να προσθέσουμε και την ουσιαστική συμβολή των ΚΕΚ, τα οποία θα μας δώσουν όλη την εικόνα όλων των επιδοτούμενων προγραμμάτων κατάρτισης.

Επομένως, χωρίς καμία δόση υπερβολής, πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σεμινάριο, με καταξιωμένα στελέχη στον χώρο της επαγγελματικής συμβουλευτικής και ειδικούς ομιλητές που γνωρίζουν πως θα μετατρέψουν τα μορφωμένα παιδιά του τόπου μας, σε πρωταγωνιστές της πολυπόθητης ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Κλείνοντας, θέλω να σας διαβεβαιώσω πως ο Δήμος Καβάλας, σε συνεργασία με τους φορείς και τις εταιρείες που βρίσκονται σήμερα στη Μεγάλη Λέσχη, θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, το JOBDAY να ξεφύγει από τα όρια μιας απλής παρέμβασης και να γίνει θεσμός, με ό,τι σημαίνει αυτό για την οργανωτική του δομή και τον ρυθμό επανάληψής του.

*Φωτογραφίες: Κώστας Σαραϊδάρης

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button