Auto Moto

Το πιο δημοφιλές αυτοκίνητο στην Ευρώπη είναι ηλεκτρικό!

Το ότι η ηλεκτροκίνηση προχωρά δεν χωρά αμφισβήτηση καθώς υπάρχουν και απτές αποδείξεις. Όπως το ότι πιο δημοφιλές αυτοκίνητο στην Ευρώπη τη χρονιά που μας πέρασε δεν ήταν άλλο από ένα ηλεκτρικό.

Πιο συγκεκριμένα από το Model Y της Tesla, που αποδείχθηκε και στη Γηραιά Ήπειρο το best seller της αμερικανικής εταιρείας.

Έτσι λοιπόν το 2023 συνολικά 254.822 Ευρωπαίοι αγόρασαν το Model Y, που κατασκευάζεται και στην Ευρωπαϊκή Ένωση μιας και η Tesla έχει ένα εργοστάσιο ή Gigafactory όπως τα ονομάζει και στη Γερμανία (Βερολίνο).

Για να είμαστε πάντως απόλυτα ακριβείς η επιτυχία του ηλεκτρικού SUV οφείλεται και στην επιθετική πολιτική πωλήσεων που έχει υιοθετήσει η αμερικανική εταιρεία με τις συνεχείς και σημαντικές μειώσεις τιμών. Η τελευταία από τις οποίες πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες και είχε σα αποτέλεσμα το best seller της κοστίζει στην Ελλάδα, με την κρατική επιδότηση του «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2», από 34.990 ευρώ.

Στη δεύτερη θέση των ευρωπαϊκών πωλήσεων πέρυσι βρέθηκε ένα από τα πιο προσιτά μοντέλα, το Dacia Sandero το οποίο προτίμησαν 235.893 αγοραστές.

Την πρώτη πεντάδα έκλεισαν τα VW T-Roc, Renault Clio και Peugeot 208.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button