Υγεία & Διατροφή

Στο CAS η Σπόρτινγκ, ζητά 45 εκ. για τον Λεάο – Galaksias Portal News

Η μακρά υπόθεση του Ραφαέλ Λεάο ετοιμάζεται για ένα νέο κεφάλαιο. Όπως αναφέρει η πορτογαλική εφημερίδα Record, στις 26 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί νέα ακρόαση ενώπιον του CAS της Λωζάνης για τη νομική σύγκρουση που έχει στο επίκεντρό της τη μονομερή λύση του συμβολαίου του το καλοκαίρι του 2018, με τον παίκτη στη συνέχεια να μετακομίζει στη Λιλ.

Η δίκη επιστρέφει τώρα στο CAS, μετά από δύο αποφάσεις υπέρ της Σπόρτινγκ: το 2020 το πορτογαλικό δικαστήριο καταδίκασε τον Λεάο σε αποζημίωση 16,5 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ το 2022 η FIFA αποφάσισε ότι οι Γάλλοι θα έπρεπε να πληρώσουν το ποσό μαζί με τον παίκτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Σπόρτινγκ έλαβε 19,7 εκατ. ευρώ από τη Λιλ τον περασμένο Ιούνιο, ποσό που προκύπτει μετά την ανανέωση του συμβολαίου του Λεάο με τη Μίλαν. Μάλιστα, στις οικονομικές καταστάσεις της 30ής Ιουνίου 2023 του ιταλικού συλλόγου αναφέρεται ότι «κατά τον μήνα Μάιο 2023 η εταιρεία και η Λιλ κατέληξαν σε συμφωνία για την επαναδιαπραγμάτευση των όρων σχετικά με την πιθανή μελλοντική μεταγραφή του παίκτη Ραφαέλ Λεάο. Η συμφωνία πρόκειται να θεωρηθεί τροποποίηση και συμπλήρωση αυτής που είχε οριστεί το καλοκαίρι του 2019 μεταξύ των δύο συλλόγων, σε σχέση με την αγορά του Λεάο».

Ουσιαστικά, ο σύλλογος των «Ροσονέρι» πλήρωσε 20 εκατομμύρια στη Λιλ λαμβάνοντας ως αντάλλαγμα την αφαίρεση της ρήτρας που προέβλεπε την καταβολή ποσοστού επί της μεταπώλησης στον γαλλικό σύλλογο. Η Λιλ εισέπραξε προκαταβολικά τα χρήματα που θα έφταναν από μια πιθανή μελλοντική μεταπώληση του παίκτη, χρησιμοποιώντας το ποσό για να αποπληρώσει το πρόστιμο, για το οποίο ευθυνόταν από κοινού και εις ολόκληρον.

Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας ωστόσο δεν έμεινε ικανοποιημένη από το ποσό που εισέπραξε. Τους τελευταίους μήνες οι Πορτογάλοι είχαν υπογραμμίσει ότι ο σύλλογος θα συνεχίσει να ζητά από τη Λιλ «την καταβολή αποζημίωσης του ελάχιστου ποσού των 45.292.516 ευρώ, στο πλαίσιο της μονομερούς λύσης της σύμβασης εργασίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ποσό των 45 εκατομμυρίων αφορά το ποσό που προβλεπόταν τότε στη ρήτρα καταγγελίας του συμβολαίου του Λεάο. Τώρα, το CAS θα εκφράσει την άποψή του για την κατάσταση, μετά την ακρόαση που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Μαρτίου.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button