ΕνημέρωσηΟικονομία

Ξεκινάνε σήμερα οι αιτήσεις για κατάρτιση και απασχόληση ανέργων 25 – 45 ετών – Galaksias Portal News

Ξεκινάει σήμερα (24.1.2024) η υποβολή αιτήσεων παρόχων συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης (ΣΕΚ) και φορέων πιστοποίησης για τη νέα δράση απασχόλησης και κατάρτισης ανέργων 25 – 45 ετών.

Η νέα «Ολοκληρωμένη Δράση κατάρτισης και απασχόλησης ανέργων 25 έως 45 ετών» στοχεύει στην κατάρτιση 10.000 ατόμων και τη δημιουργία 7.500 νέων θέσεων εργασίας.

Τα προγράμματα ΣΕΚ θα υλοποιούνται με τη διαδικασία του συστήματος παροχής επιταγών κατάρτισης (training vouchers) και θα αφορούν εξ αποστάσεως κατάρτιση διάρκειας 80 ωρών (τουλάχιστον 60 ώρες σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και έως 20 ώρες ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευση), ενώ θα ακολουθεί πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων, μέσω επιταγών πιστοποίησης (certification voucher).

Η κατάρτιση θα υλοποιηθεί μέσω των επικαιροποιημένων Μητρώων Παρόχων Κατάρτισης και Πιστοποίησης της ΔΥΠΑ. Οι πάροχοι που είναι ήδη ενταγμένοι στα Μητρώα δεν θα υποβάλλουν εκ νέου τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, παρά μόνο όσα δεν είναι σε ισχύ ή έχουν τροποποιηθεί. Οι πάροχοι που δεν περιλαμβάνονται στα ανωτέρω Μητρώα, μπορούν να συμμετάσχουν υποβάλλοντας αίτηση συμμετοχής με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Οι ενδιαφερόμενοι Πάροχοι Κατάρτισης και Φορείς Πιστοποίησης, μπορούν να υποβάλλουν αποκλειστικά ηλεκτρονικά την αίτησή τους μέσω gov.gr στους ακόλουθους συνδέσμους:

Πάροχοι Κατάρτισης ΚΔΒΜ

Πάροχοι Κατάρτισης ΚΕΔΙΒΙΜ ΑΕΙ

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος απασχόλησης ανέρχεται στα 41.331.600 € και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

To άρθρο ΔΥΠΑ: Ξεκινάνε σήμερα οι αιτήσεις για κατάρτιση και απασχόληση ανέργων 25 – 45 ετών δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button