Επικαιρότητα

Επέστρεψε η φρεγάτα «Ύδρα» από την Ερυθρά Θάλασσα: Με βεγγαλικά η υποδοχή της στη Σαλαμίνα

Κατέπλευσε σήμερα στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας η φρεγάτα Ύδρα, καθώς ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της στην ευρωπαϊκή επιχείρηση «Ασπίδες», στην Ερυθρά Θάλασσα όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού.

Τον κυβερνήτη και τα 98 μέλη του πληρώματος καλωσόρισαν ο Αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Κατάρας Δημήτριος – Ελευθέριος συνοδευόμενος από τον Αρχηγό Στόλου Αντιναύαρχο Πολυχρόνη Κουλούρη, επιβαίνοντες στη φρεγάτα, συγχαίροντας τους για την επιτυχή ολοκλήρωση της αποστολής.

Υπενθυμίζεται, ότι η φρεγάτα Ύδρα είχε αποπλεύσει από το Ναύσταθμο Σαλαμίνας για να αναλάβει την αποστολή της στις 26 Φεβρουαρίου.

Κατά τον κατάπλου στο ναύσταθμο, πολλά ελληνικά πολεμικά πλοία χαιρέτισαν τη διερχόμενη φρεγάτα και την είσοδό της σε φίλια ελληνικά ύδατα. Οι χαιρετισμοί μάλιστα, έγιναν με πίδακες νερού και με βεγγαλικά.

Το πλήρωμα της ελληνικής φρεγάτας, βρισκόταν σε απόλυτη εγρήγορση 24ώρες το 24ωρο εκτός από τις ελάχιστες μέρες που είχε τη δυνατότητα να καταπλεύσει στο λιμάνι του Τζιμπουτί.

Πλώρη για την Ερυθρά Θάλασσα βάζει η φρεγάτα «Ψαρά»

Πλέον, η φρεγάτα Ψαρά ετοιμάζεται να την αντικαταστήσει και να βάλει πλώρη τις επόμενες εβδομάδες προς την Ερυθρά Θάλασσα και τον Κόλπο του Άντεν.

Κορυφαία στιγμή για την «Ύδρα» υπήρξε η κατάρριψη εχθρικού drone με την «χειρουργική» χρήση πυροβόλου διαμέτρου 5 ιντσών.

Αλλά και χθες, μόλις πέρασε ξανά στην περιοχή ευθύνης του Ελληνικού ΓΕΕΘΑ, η ελληνική φρεγάτα αμέσως επιστρατεύτηκε προς συμμετοχή σε άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού με την κωδική ονομασία «ΚΑΤΑΙΓΙΣ 24», η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button