ΑθλητικάΕνημέρωση

Ρεάλ Μαδρίτης 0-1 για τους «16» του Champions League με εκπληκτικό γκολ του Ραχίμ Ντίαθ

Ο Ραχίμ Ντίαθ πέτυχε ένα τρομερό γκολ και η Ρεάλ Μαδρίτης πέρασε με μεγάλη δυσκολία από την έδρα της Λειψίας (1-0) και πήρε προβάδισμα πρόκρισης για τους “8” του Champions League, ενόψει και της ρτεβάνς στο “Μπερναμπέου”. “Φωνάζουν” οι γηπεδούχοι για το γκολ τους που ακυρώθηκε στο 2′. μεγάλες επεμβάσεις ο Λούνιν των “μερένγκες”.

Η Ρεάλ Μαδρίτης πήγε στη Γερμανία με “υπηρεσιακή” άμυνα (Τσοαμενί, Νάτσο), η Λειψία την στρίμωξε στα… σχοινιά, αλλά η ομάδα του Αντσελότι βρήκε… γκολάρα με τον Ντίαθ, πέρασε με 1-0 από την έδρα των Γερμανών και απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης για τους “8” του Champions League.

Η Ρεαλ Μαδρίτης μπήκε “κοιμισμένα” στο ματς και η Λειψία κατάφερε να αιφνιδιάσει την ελλιπέστατη αμυντική γραμμή των φιλοξενούμενων και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Λούνιν, μόλις στο 2′ με κεφαλιά του Σέσκο. Το τέρμα όμως ακυρώθηκε ως οφσάιντ από τον επόπτη, με το VAR να δίνει επιβεβαίωση, χωρίς όμως να γίνεται ξεκάθαρος ο λόγος (δεν εμφανίστηκε πλάνο με τις γραμμές που θα έδειχναν την παράβαση).

Το γκολ ακυρώθηκε τελικά, λόγω οφσάιντ του Χένρικς, ο οποίος ήταν εκτεθειμένος επηρεάζοντας την προσπάθεια του τερματοφύλακα, Λούνιν.

Αν και η Λειψία συνέχισε να ελέγχει το ρυθμό, η Ρεάλ Μαδρίτης προσπάθησε να ανεβάσει… στροφές, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία στο 9′. Μετά από κόρνερ του Κρος και κεφαλιά του Τσουαμενί, ο Οπεντά έδιωξε πριν η μπάλα περάσει την γραμμή, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Γκουλάσι μπλόκαρε ένα σουτ του Καμαβινγκά.

Η Ρεάλ πάντως δυσκολεύτηκε να βγάλει την μπάλα από το δικό της μισό του γηπέδου, λόγω της πίεσης που της άσκησε η Λειψία. Μάλιστα, δεν ήταν λίγες οι φορές που οι Γερμανοί την ανάγκασαν να αμυνθεί μαζικά. Οι Μαδριλένοι έψαξαν τις αντεπιθέσεις για να φτιάξουν φάση στα αντίπαλα καρέ και προς το τέλος του πρώτου μέρους έδειξε να “πατάνε” καλύτερα. Το άστοχο σουτ του Βινίσιους στο 45′ ήταν η τελευταία καλή στιγμή στο 45λεπτο.

Οι παίκτες της Ρεαλ φαίνεται πως τα… άκουσαν στην ανάπαυλα από τον Αντσελότι και με την έναρξη της επανάληψης (49′) έφτασαν στο 0-1. Ο Μπραχίμ Ντίαθ απέφυγε τέσσερις παίκτες και έστειλε με τρομερό πλασέ την μπάλα στα δίχτυα της Λειψίας. Πέντε λεπτά μετά, οι γηπεδούχοι έχασαν μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσουν. Ο Λούνιν απέκρουσε το σουτ ου Όλμο και στη συνέχεια ο Σέσκο δεν κατάφερε και εκείνος να νικήσει τον τερματοφύλακα της Ρεάλ από ευνοϊκή θέση.

Η Ρεάλ, πάντως, έδειξε να παίζει καλύτερα και πιο σίγουρα. Στο 64′ και μετά από λάθος του Όρμπαν, ο Βινίσιους πάσαρε στον Ροντρίγκο, αλλά εκείνος σούταρε ψηλά άουτ υπό την πίεση του Σλάγκερ. Στο 72′ ο Βραζιλιάνος λίγο έλειψε να χριστεί σκόρερ, αλλά έστειλε την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Γκουλάσι!

Την ίδια στιγμή, ο Λούνιν έδειξε να… κατεβάζει ρολά, προκαλώντας αγανάκτηση στους γηπεδούχους, που δεν μπορούσαν να τον νικήσουν με σουτ, μακρινά ή κοντινά.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button