ΕνημέρωσηΟικονομία

Ο Φρούραρχος και ο Δήμαρχος οι δράστες της απρέπειας – Galaksias Portal News

Βασιλικότερος του βασιλέως ο Φρούραρχος της Βουλής Γιάννης Λιανουδάκης δεν άντεξε ως φαίνεται αυτήν την ιδιότυπη πρωινή αναφορά με τα ονόματα των νεκρών στο χρώμα του αίματος να είναι γραμμένα στο έδαφος και ζήτησε από τον Δήμο να καθαρίσει τον χώρο εμπρός από τον Άγνωστο Στρατιώτη. Δεν του πέρασε ποτέ από μυαλό, όπου και αν ανήκει πολιτικά, πώς οι 57 νεκροί της τραγωδίας των Τεμπών δεν είναι άγνωστοί αλλά είναι πεσόντες ενώ έχουν και όνομα και επίθετο. Ο Φρούραρχος προφανώς δεν βρίσκεται εκεί για να σκέπτεται αλλά μόνον για να ασχημονεί με την ιστορία.

Δηλώσεις που αποδίδονται σε κύκλους του… Φρουραρχείου αναφέρουν ότι ο αξιωματικός υπηρεσίας ενημέρωσε το συνεργείο καθαρισμού του Δήμου πως υπάρχουν συνθήματα γραμμένα μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη όπως και σε άλλα σημεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατ’ εντολή του Φρούραρχου ζήτησαν να σβηστούν όλα όπως συνηθίζεται, χωρίς να έχουν εικόνα ακριβώς τι ανέγραφαν τα συνθήματα.

«Η τελική απόφαση για τους χώρους εκτός Βουλής δεν είναι ευθύνη του Φρουραρχείου», αναφέρεται χαρακτηριστικά από τις πηγές του φρουραρχείου της Βουλής».

Η αντιδήμαρχος κυρία Μπέη έσπευσε με την σειρά της να αποποιηθεί των ευθυνών και να «ξεπλύνει» τον Δήμο από το όνειδος ως γνήσια γραφειοκράτης  ,του είδους που τόσο ευδοκιμεί στο Κλεινόν Άστυ και στην τοπική αυτοδιοίκηση βαλκανικών προδιαγραφών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το περιβάλλον του Δημάρχου Αθηναίων επιχειρούσε από το πρωί να «προστατέψει» τον τοπικό άρχοντα αλλά εις μάτην. «Μα δεν θα ήταν δυνατόν να δώσει αυτός μία τέτοια εντολή» επέμενε άμεσος συνεργάτης του ο οποίος αγνοεί τα βασικά. Έδωσε δεν έδωσε την εντολή είναι ο πολιτικός προϊστάμενος και άρα έχει την πολιτική ευθύνη των ενεργειών του Δήμου.

Τελικά στις 16: 13 στους προσωπικούς λογαριασμούς στο Facebook και το Twitter ο Δήμαρχος Χάρης Δούκας ανάρτησε την δική του συγγνώμη αναλαμβάνοντας την ευθύνη, δεσμευόμενος ωστόσο πως θα κατασκευαστεί ειδικό μνημείο για τους 57 νεκρούς των Τεμπών ώστε να παραμείνουν εσαεί στην συλλογική μνήμη. Εκ των υστέρων αλλά κάτι είναι και αυτό.

Διαβάστε την ανάρτηση του Δημάρχου:

Νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης στον ίδιο χώρο οι φοιτητές και πάλι διαδραμάτισαν τον ρόλο του συλλογικού μας θεραπευτή. Με κόκκινη μπογιά έγραψαν και πάλι τα ονόματα των 57. Είναι σίγουρο πώς κανείς δεν θα τολμήσει να σβήσει τα ίχνη αυτής της συλλογικής κατάθεσης θλίψης αλλά και συμπαράστασης στους συγγενείς των νεκρών. Μόνον η βροχή ο ήλιος και ο άνεμος θα σβήνουν μέρα με την ημέρα τα χνάρια της τραγωδίας.

Ένα τελευταίο ερώτημα. Δεν υπήρξε ούτε ένας σε αυτό του Φρουραρχείο, σε εκείνον τον Δήμο, στο συνεργείο καθαριότητας, να αναρωτηθεί και να διαμαρτυρηθεί; Ούτε ένας; Έσβηναν τα ονόματα των νεαρών θυμάτων (μέσος όρος ηλικίας των 57 νεκρών ήταν μόλις τα 30 χρόνια ) χωρίς να προβληματιστούν; Τέτοια απάθεια πλέον;  Τόσο διαδεδομένο είναι πλέον αυτό το έλλειμμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης;

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button