ΑθλητικάΕνημέρωση

Ραντεβού με την ιστορία για τα ερυθρόλευκα μωρά στο Youth League – Galaksias Portal News

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League και σειρά παίρνουν πλέον η ομάδα Νέων των Πειραιωτών, η οποία αντιμετωπίζει το μεσημέρι τη Ναντ για τα ημιτελικά του Youth League.

Μια μέρα μετά την επική πρόκριση επί της Φενέρμπαχτσε, η Κ19 του Ολυμπιακού έχει κι αυτή με τη σειρά της την ευκαιρία να γράψει ιστορία, καθώς αντιμετωπίζει τη Ναντ στον ημιτελικό του Final Four του UEFA Youth League.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 15:00 θα μεταδοθεί ζωντανά από το COSMOTE Sport 3. Ο άλλος ημιτελικός ανάμεσα στη Μίλαν και την Πόρτο θα διεξαχθεί στις 19:00. Ο τελικός είναι προγραμματισμένος τη Δευτέρα στις 19:00.

Το πρόγραμμα των ημιτελικών του Final-Four του Youth League
15:00 Youth League: Ολυμπιακός – Ναντ / COSMOTE Sport 3
19:00 Youth League: Πόρτο – Μίλαν / COSMOTE Sport 3

Η αποστολή των ερυθρόλευκων Νέων

Οι Νέοι του Ολυμπιακού αναχώρησαν την Τετάρτη, την Ελβετία καθώς ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους επί ελληνικού εδάφους. Ο τεχνικός της ομάδας, Σωτήρης Συλαϊδόπουλος, μαζί με τον Δημήτρη Μαυρογενίδη πήραν μαζί τους παρακάτω ποδοσφαιριστές.

Η αποστολή των «ερυθρόλευκων» Νέων:

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ
Άντζελο Σίνα
Αλέξανδρος Έξαρχος
Γιώργος Κουράκλης

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ
Κωνσταντίνος Τανούλης
Νίκος Χρήστου
Αντώνης Δάμα
Κωνσταντίνος Κωστούλας
Βασίλης Πρεκατές
Ηλίας Παναγάκος
Γιάννης Ρολάκης
Θωμάς Αρσενίδης

ΜΕΣΟΙ
Θεοφάνης Μπάκουλας
Θανάσης Κουτσογούλας
Χρήστος Μουζακίτης
Νεκτάριος Αλαφάκης
Νίκος Λώλης
Αργύρης Λιατσικούρας
Πασχάλης Τουφάκης

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ
Χαράλαμπος Κωστούλας
Αντώνης Παπακανέλλος
Σταύρος Πνευμονίδης
Χρήστος Γατόπουλος

Η πορεία μέχρι το Final Four

Ο Ολυμπιακός είναι η ελληνική ομάδα που φτάνει μέχρι την τελική φάση της διοργάνωσης έχοντας καταφέρει μέχρι τώρα να αποκλείσουν ομάδες όπως οι Λέτσε, Καμπάλα, Ίντερ, Λανς και Μπάγερν Μονάχου.

Πρώτο εμπόδιο σε αυτό το ευρωπαϊκό ταξίδι ήταν η πρωταθλήτρια Ιταλίας, Λέτσε την οποία όμως ο Ολυμπιακός νίκησε με 6-2 συνολικό σκορ (3-1 και 1-3) και προκρίθηκε στην επόμενη φάση. Εκεί όπου τον περίμενε η Καμπάλα με το πρώτο παιχνίδι να είναι στο Αζερμπαϊτζάν.

Το ταξίδι ήταν πολύωρο και δύσκολο για όλη την αποστολή του Ολυμπιακού, όμως το «καθαρό» 0-3 που έγραψε ο φωτεινός πίνακας, οδήγησε τους Νέους με το ένα πόδι στην επόμενη φάση. Το δεύτερο ματς ήταν εξίσου εμφατικό για τους «ερυθρόλευκους», καθώς πήραν τη νίκη στο στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης» με σκορ 4-0 και λίγα 24ωρα αργότερα η κληρωτίδα έβγαλε το όνομα της Ίντερ στο δρόμο του Θρύλου.

Η πρωτοπόρος εκείνη την περίοδο Ίντερ στο πρωτάθλημα Νέων της Ιταλίας, ήρθε στην Ελλάδα για το νοκ άουτ ματς και χιλιάδες κόσμος παρακολούθησε τον μεγάλο αγώνα από κοντά στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ο Ολυμπιακός παρά το γεγονός ότι έμεινε με παίκτη λιγότερο κατά τη διάρκεια του ματς, καθώς στο 72′ αποβλήθηκε ο Παπακανέλλος, πήρε σπουδαία πρόκριση στα πέναλτι για τους «16» του θεσμού.

Στην επόμενη φάση ο προπονητής του Ολυμπιακού, Σωτήρης Συλαϊδόπουλος, είχε να προετοιμάσει τους ποδοσφαιριστές του για την πρωταθλήτρια Γαλλίας, Λανς. Ομάδα η οποία είχε προκριθεί στους «16» της διοργάνωσης, ως πρωτοπόρος των ομίλων του UEFA Youth League.

Το «Γ. Καραϊσκάκης» άνοιξε και πάλι τις πόρτες του και ο κόσμος του Θρύλου ήταν και πάλι εκεί για να στηρίξει τους νεαρούς παίκτες. Οι «ερυθρόλευκοι» παρά το γεγονός πως βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 0-2 στο 51ο λεπτό της αναμέτρησης, κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 2-2 και να στείλουν το παιχνίδι στη διαδικασία των πέναλτι, για δεύτερο σερί ματς μετά απ’ αυτό με την Ίντερ. Εκεί ο Ολυμπιακός και πάλι εμφανίστηκε πιο ψύχραιμος και εύστοχος, παίρνοντας την ιστορική πρόκριση για τα προημιτελικά της ευρωπαϊκής διοργάνωσης, εκεί όπου καμία άλλη Ελληνική ομάδα δεν είχε καταφέρει να φτάσει μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Το έπος του Μονάχου

Στους «8» του UEFA Youth League ο Ολυμπιακός «έπεσε» με την Μπάγερν Μονάχου και αυτήν τη φορά το νοκ άουτ ματς ήταν εκτός έδρας. Η Μπάγερν μία ομάδα με αρκετά εκατομμύρια ευρώ μπάτζετ σε επίπεδο ακαδημίας και πολύ ταλέντο ήταν σίγουρα ένας δύσκολος αντίπαλος για τον Ολυμπιακό.

Παρά το μέγεθος του αντιπάλου παίκτες και προπονητές των «ερυθρόλευκων» δε σταμάτησαν δευτερόλεπτο να πιστεύουν στη νίκη και στην πρόκριση. Ο αγώνας ξεκίνησε με τους Γερμανούς να προσπαθούν να επιβάλλουν το ρυθμό τους, όμως ο Ολυμπιακός ήταν καλά στημένος στον αγωνιστικό χώρο και δεν επέτρεπε στην Μπάγερν να δημιουργήσει κλασικές ευκαιρίες. Στο 32’ Πνευμονίδης και Χ. Κωστούλας πίεσαν ασφυκτικά τον αντίπαλο τερματοφύλακα και έκανε το λάθος καθώς έστειλε την μπάλα πάνω στον Μουζακίτη, ο οποίος με πλασέ άνοιξε το σκορ για το 0-1 του Θρύλου.

Τέσσερα λεπτά αργότερα και ενώ οι γηπεδούχοι ήταν ακόμα «παγωμένοι» από το 0-1, ο Παπακανέλλος έκανε τρομερή ατομική προσπάθεια από την αριστερή πλευρά, «πάτησε» περιοχή και από την κλειστή γωνία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των Γερμανών για το 0-2. Το κερασάκι στην τούρτα για τον Ολυμπιακό έβαλε ο Χ. Κωστούλας στο 40’, όταν επωφελήθηκε από κόντρα και με μονοκόμματο σουτ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-3. Στο δεύτερο ημίχρονο η Μπάγερν έγινε αρκετά πιεστική, όμως το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει σε 1-3 με το γκολ του Ράμσακ.

Έτσι ήρθε και η πρόκριση του Ολυμπιακού για την τελική φάση του UEFA Youth League στη Νιόν της Ελβετίας, εκεί όπου ο Θρύλος είναι έτοιμος να γράψει ιστορία!

 

To άρθρο Ολυμπιακός – Ναντ: Ραντεβού με την ιστορία για τα ερυθρόλευκα μωρά στο Youth League δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button