Κόσμος

Επίθεση στην πρόεδρο του Περού από δύο γυναίκες – Η μία την τράβηξε από τα μαλλιά

Επίθεση από δύο γυναίκες δέχθηκε η πρόεδρος του Περού Ντίνα Μπολουάρτε, κατά την διάρκεια εκδήλωσης θεμελίωσης δρόμου στην περιοχή Αγιακούτσο των Άνδεων.

Μία εκ των επιτιθέμενων τράβηξε την Περουβιανή πρόεδρο από τα μαλλιά ενώ η άλλη την κατηγόρησε για τον θάνατο του άνδρα της τον Δεκέμβριο του 2022, κατά την διάρκεια αντικυβερνητικών κινητοποιήσεων στην Αγιακούτσο.

Η επίθεση έγινε καθώς η Μπολουάρτε συμμετείχε στην τοποθέτηση του θεμέλιου λίθου δρόμου που θα συνδέσει την Τσιάρα με την Αγιακούτσο, περίπου 570 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από την πρωτεύουσα Λίμα.

Η Περουβιανή πρόεδρος είχε συνάντηση με τον νομάρχη της Αγιακούτσο, Ουιλφρέδο Οσκορίμα, όταν δυο γυναίκες κινήθηκαν εναντίον της, η μια από τις οποίες τράβηξε τα μαλλιά της προέδρου, σύμφωνα με εικόνες που μεταδόθηκαν απευθείας από την τηλεόραση.

«Σκότωσαν τον άνδρα μου, πώς να παραμείνω ψύχραιμη;» είπε η μια από τις γυναίκες, που συνελήφθη από την αστυνομία.

Η μία γυναίκα που της επιτέθηκε κατηγόρησε προσωπικά τη Μπολουάρτε για τον θάνατο του συζύγου της, ο οποίος συγκαταλέγεται στα θύματα των επεισοδίων κατά τη διάρκεια των αντικυβερνητικών κινητοποιήσεων στην Αγιακούτσο στις 15 Δεκεμβρίου 2022.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης της κυρίας Μπολουάρτε, Αλμπέρτο Οτάρολα, καταδίκασε την «εξαιρετικά σοβαρή» επίθεση, που «έθεσε σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα της αρχηγού του κράτους», μέσω X.

Η πρόεδρος επισκέφθηκε την Αγιακούτσο για πρώτη φορά έπειτα από τις μαζικές διαδηλώσεις εναντίον της σε όλη τη χώρα της Λατινικής Αμερικής, όταν σκοτώθηκαν τουλάχιστον πενήντα άνθρωποι, περίπου είκοσι σε επιχειρήσεις στρατιωτικών και αστυνομικών, κατά τη Διαμερικανική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button