Επικαιρότητα

Διαβούλευση για την τουριστική ανάπτυξη της Μαγνησίας από την Περιφέρεια Θεσσαλία

Σε εξέλιξη είναι από την Περιφέρεια Θεσσαλίας ο προγραμματισμός και η διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς για την τουριστική ανάπτυξη. Σειρά στις διερευνητικές συναντήσεις είχε η Μαγνησία, όπου η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κα Άννα-Μαρία Παπαδημητρίου και ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης για τον τουρισμό κ. Γιάννης Αναστασίου πραγματοποίησαν ευρεία σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας.

Στην συνάντηση παρευρέθηκε η ειδική σύμβουλος του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Δ. Κουρέτα για θέματα τουρισμού κα Μάγια Τσόκλη, η οποία αφού ενημέρωσε τους παριστάμενους για την πολιτική στόχευση της νέας Περιφερειακής Αρχής στο θέμα της τουριστικής Ανάπτυξης , άκουσε με μεγάλη προσοχή τα προβλήματα, τα αιτήματα, αλλά και τις προτάσεις των εκπροσώπων των φορέων. Συνδετικοί κρίκοι η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κ. Παπαδημητρίου η οποία ενημέρωσε για τις εξελίξεις σε πρότερα αιτήματα και προβλήματα των πολιτών και φορέων σε κάθε περιοχή και ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Αναστασίου ο οποίος ενημέρωσε για τις μέχρι σήμερα συναντήσεις και δράσεις για την ανάπτυξη του τουρισμού και στη Μαγνησία.

Κύρια θέματα συζήτησης, ήταν τα προβλήματα πρόσβασης σε περιοχές και συγκοινωνίες, τα ζητήματα σχετικά με τις πτήσεις στα αεροδρόμια της Νέας Αγχιάλου και Σκιάθου, η ανάγκη στήριξης του yachting, η ανάπτυξη κοινών δράσεων για τη διαφήμιση της Θεσσαλίας, η δημιουργία νέας ιστοσελίδας για τον τουρισμό στη Θεσσαλία και η δημιουργία ερωτηματολογίου για την καταγραφή της κατάστασης με επίσημο τρόπο και χωριστά για κάθε περιοχή. Η κα Τσόκλη παρατήρησε και σχολίασε τις διαφορετικές ταχύτητες και τα διαφορετικά «προϊόντα τουρισμού» κάθε περιοχής και τόνισε την ανάγκη συμμετοχής και ενδιαφέροντος των ιδιωτών, αλλά και των πολιτών με μεράκι που θα εργαστούν παράλληλα με τη στήριξη των ειδικών, της Περιφέρειας και των Δήμων για ένα μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο θετικό αποτέλεσμα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο δήμαρχος Σκιάθου Θ.Τζούμας, η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Β.Σποράδων Α.Γραβάνη, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Βόλου Μ.Λαζάρου, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Σκιάθου Α.Ευσταθίου, οι Πρόεδροι των Ενώσεων Ξενοδόχων Μαγνησίας και Σκοπέλου κ.κ Γ.Ζαφείρης και Μ, Διαμάντη αντίστοιχα, η Πρόεδρος του Τουριστικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Θ.Καμμένου, ο αρμόδιος για τον τουρισμό του Δήμου Αλοννήσου κ. Κ.Χλίβας και ο κ. Γ.Παπαδάμ, η εκπρόσωπος των Τουριστικών Καταλυμάτων Αλοννήσου κ. Χ.Θεοδώρου, η Πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής Προβολής Σκοπέλου Ε.Καραμεσίνη, ο εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού του Δήμους Αλμυρού Κ.Πανταζόνας με μέλη της ομάδας τουριστικής προβολής του Δήμου, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων κ. Ε.Διανελάνακη και ο αντιπρόεδρος κ. Σπύρου και ο εκπρόσωπος της Μαγνήτων Κιβωτός Ν.Τσούκας.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button