Υγεία & Διατροφή

Ο αγιατολάχ Χαμενεΐ λέει πως το Ισραήλ πρέπει να τιμωρηθεί για την επίθεση στην Ιρανική πρεσβεία στη Συρία

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, δήλωσε σήμερα πως το Ισραήλ «πρέπει να τιμωρηθεί και θα τιμωρηθεί» για την επίθεσή του στο συγκρότημα της πρεσβείας του Ιράν στη Συρία.

«Το καθεστώς του κακού έκανε ένα λάθος και πρέπει να τιμωρηθεί και θα τιμωρηθεί», τόνισε ο Χαμενεΐ σε ομιλία του για το τέλος του ιερού για τους μουσουλμάνους μήνα του Ραμαζανιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την Ιερουσαλήμ, ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Ίσραελ Κατς δήλωσε από την πλευρά του πως, αν το Ιράν προαγματοποιήσει επίθεση εναντίον του Ισραήλ από το έδαφός του, τότε το Ισραήλ θα προχωρήσει σε αντίποινα μέσα στο Ιράν.

«Αν το Ιράν επιτεθεί από το έδαφός του, το Ισραήλ θα απαντήσει και θα επιτεθεί στο Ιράν», ανέφερε ο Κατς σε ανάρτησή του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X.

Σε μια μείζονα κλιμάκωση του πολέμου του Ισραήλ με περιφερειακούς αντιπάλους, ισραηλινά πολεμικά αεροπλάνα πιστεύεται ότι την 1 Απριλίου βομβάρδισαν το προξενείο του Ιράν στη Δαμασκό, ένα πλήγμα για το οποίο το Ιράν ανακοίνωσε πως στοίχισε τη ζωή σε επτά στρατιωτικούς συμβούλους, ενώ τόνισε πως θα προχωρήσει σε αντίποινα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button