Επικαιρότητα

«Δεν έχει νόημα το ΝΑΤΟ να αρνείται την παρουσία του στην Ουκρανία» – Galaksias.com

«Δεν έχει κανένα νόημα το ΝΑΤΟ να συνεχίζει να αρνείται την παρουσία των δυνάμεων του στην Ουκρανία!». Η δήλωση αυτή ανήκει στην εκπρόσωπο του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

«Δεν έχει νόημα να το αρνούνται πλέον», είπε στην εφημερίδα Izvestia, σχολιάζοντας τη δήλωση του Πολωνού υπουργού Εξωτερικών Ράντοσλαβ Σικόρσκι ο οποίος νωρίτερα, είχε πει ευθαρσώς ότι ότι οι στρατιωτικοί του ΝΑΤΟ βρίσκονται ήδη στην Ουκρανία. Δεν διευκρίνησε ωστόσο από ποια χώρα προέρχονται αυτά τα στρατεύματα.

Υπενθυμίζουμε ότι μετά από διάσκεψη στο Παρίσι στις 26 Φεβρουαρίου που έγινε για την Ουκρανία, ο Εμμανουέλ Μακρόν είχε πει  ότι οι συμμετέχοντες εξέτασαν το ενδεχόμενο αποστολής χερσαίων στρατευμάτων στην Ουκρανία. Αν και δεν επιτεύχθηκε συναίνεση για αυτό το θέμα, άφησε ανοιχτή την πόρτα για ένα τέτοιο σενάριο στο μέλλον. Μετά τη διάσκεψη, οι περισσότερες από τις χώρες που συμμετείχαν δήλωσαν ότι δεν σχεδιάζουν να στείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία για να πολεμήσουν εναντίον της Ρωσίας. Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Μακρόν, ο γραμματέας Τύπου της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι μια άμεση στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας θα είναι αναπόφευκτη εάν σταλούν δυτικά στρατεύματα στην Ουκρανία. Είπε επίσης ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ «πρέπει επίσης να αξιολογήσουν» τις συνέπειες τέτοιων ενεργειών και να τις γνωρίζουν.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button