Κόσμος

12 νεκροί και 30 τραυματίες από επίθεση drone – Galaksias.com

Επίθεση τηλεκατευθυνόμενου μη επανδρωμένου εναέριου συστήματος στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον δώδεκα ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους τριάντα χθες Τρίτη στην Ατμπάρα, πόλη που μέχρι τώρα παρέμενε συγκριτικά αλώβητη από τον πολυαίμακτο πόλεμο που σπαράσσει το Σουδάν επί σχεδόν έναν χρόνο, ανέφεραν ιατρική πηγή και αυτόπτες μάρτυρες στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Ξέσπασε πυρκαγιά στην Ατμπάρα έπειτα από επίθεση drone κατά τη διάρκεια του ιφτάρ», του δείπνου που ακολουθεί τη διακοπή της νηστείας του ραμαζανιού, ανέφερε τηλεφωνικά αυτόπτης μάρτυρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο γεύμα, το οποίο «οργάνωσε η ισλαμιστική πολιτοφυλακή Μπαράα στη βάση της» —σ.σ. πρόκειται για ένοπλη ομάδα που συμμετέχει στον πόλεμο στο πλευρό του στρατού— «είχαν συγκεντρωθεί πολίτες και παραστρατιωτικοί», είπε άλλος κάτοικος.

«Προκλήθηκε πανικός όταν έγινε η έκρηξη» στους κατοίκους στην Ατμπάρα, οχυρό του στρατού, κάπου 300 χλμ. βορειοανατολικά της πρωτεύουσας Χαρτούμ, σύμφωνα με αυτόν τον τελευταίο.

Τα πτώματα «δώδεκα θυμάτων» και «τριάντα τραυματίες» διακομίστηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο της πόλης, είπε ιατρική πηγή του Γαλλικού Πρακτορείου, χωρίς να διευκρινίσει αν επρόκειτο για αμάχους ή παραστρατιωτικούς. Προηγούμενος προκαταρκτικός απολογισμός έκανε λόγο για επτά νεκρούς και δέκα τραυματίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button