Επικαιρότητα

Εξαρθρώθηκε συμμορία που ρήμαζε σπίτια στη Λαμία – Τρεις συλλήψεις – Galaksias.com

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λαμίας, στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης έρευνας εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διάπραξη κλοπών και αποπειρών κλοπής σε διάφορες περιοχές της Λαμίας Φθιώτιδας.

Στο πλαίσιο της έρευνας, αξιολογήθηκαν και αξιοποιήθηκαν στοιχεία και δεδομένα που προέκυψαν κατά την εξέλιξη της προανακριτικής διαδικασίας, με αποτέλεσμα την  ταυτοποίηση τριών ατόμων, τα οποία εντοπίστηκαν να κινούνται με 2 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και συνελήφθησαν στις 17-02-2024 απογευματινές ώρες σε περιοχές της Λαμίας Φθιώτιδας από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λαμίας.

Ειδικότερα δύο εκ των ατόμων που συνελήφθησαν επέβαιναν στα 2 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα ως οδηγοί, στερούμενοι επίσης σχετικής άδειας ικανότητας οδήγησης, ενώ στην κατοχή του ενός βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης. Αναφορικά με το τρίτο άτομο που επέβαινε ως συνοδηγός στο ένα από τα παραπάνω οχήματα, στερούταν σχετικού δελτίου ταυτότητας.

Τα άτομα που συνελήφθησαν αντιμετωπίζουν κατηγορίες για σύσταση συμμορίας, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και φθορές ξένης ιδιοκτησίας, καθώς επίσης και για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, περί Κ.Ο.Κ και στέρηση δελτίου ταυτότητας κατά περίπτωση.

Όπως διακριβώθηκε, το χρονικό διάστημα από 16-09-2023 έως 16-02-2024, οι ανωτέρω ενέχονται στη διάπραξη 13 κλοπών και 3 αποπειρών κλοπών σε οικίες, σε περιοχές της  Λαμίας Φθιώτιδας.

Ως προς τη μέθοδο τέλεσης (modus operandi) τα άτομα που συνελήφθησαν, από κοινού, χρησιμοποιώντας τα 2 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα προσεγγίζοντας και κατοπτεύοντας οικίες, των οποίων οι ένοικοι απουσίαζαν, αφού παραβίαζαν κύριες εισόδους ή μπαλκονόπορτες αυτών, προέβαιναν στην αφαίρεση χρηματικών ποσών, χρυσαφικών – κοσμημάτων και ηλεκτρονικών συσκευών ή άλλων αντικειμένων των παθόντων.

Από την ενδελεχή έρευνα προέκυψε η εμπλοκή τους σε:

  • Κλοπή σε οικία νυχτερινές ώρες της 16/17-09-2023 σε περιοχή της Λαμίας, από όπου αφαίρεσαν διάφορα κοσμήματα, αξίας (1.500) ευρώ.
  • Κλοπή σε οικία περί τα τέλη του μηνός Ιανουαρίου 2024 σε περιοχή της Λαμίας, από όπου αφαίρεσαν (1) υπολογιστή-τάμπλετ.
  • Κλοπή σε οικία απογευματινές ώρες της 01-02-2024 σε περιοχή της Λαμίας, από όπου αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (150) ευρώ και δύο κουμπαράδες.
  • Κλοπή σε οικία απογευματινές ώρες της 02-02-2024 σε περιοχή της Λαμίας, από όπου αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (150) ευρώ και διάφορα κοσμήματα.
  • Κλοπή σε οικία απογευματινές ώρες της 03-02-2024 σε περιοχή της Λαμίας, από όπου αφαίρεσαν κοσμήματα.
  • Κλοπή σε οικία κατά το χρονικό διάστημα από 30-01-2023 έως 06-02-2024 στη Λαμία, από όπου αφαίρεσαν διάφορα κοσμήματα αξίας (2.000) ευρώ.
  • Κλοπή σε οικία απογευματινές ώρες της 07-02-2024 σε περιοχή της Λαμίας, από όπου αφαίρεσαν έναν (1) φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή (laptop) και διάφορα κοσμήματα.
  • Κλοπή σε οικία απογευματινές ώρες της 08-02-2024 στη Λαμία, από όπου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό & προσωπικά έγγραφα, προκαλώντας συγχρόνως φθορές αξίας (1.000) ευρώ.
  • Κλοπή σε οικία βραδινές ώρες της 08-02-2024 στη Λαμία, από όπου αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (400) ευρώ, ένα ρολόι χειρός και διάφορα αναμνηστικά αντικείμενα.
  • Κλοπή σε οικία απογευματινές ώρες της 09-02-2024 στη Λαμία, από όπου αφαίρεσαν ένα κυνηγετικό όπλο.
  • Απόπειρα κλοπής σε οικία κατά το χρονικό διάστημα από 09 έως 10-02-2024 στη Λαμία, όπου προκάλεσαν φθορά αξίας (300) ευρώ, χωρίς τελικά να αφαιρέσουν οτιδήποτε.
  • Απόπειρα κλοπής σε οικία απογευματινές ώρες κατά το χρονικό διάστημα από 14 έως 15-02-2024 σε περιοχή της Λαμίας, όπου προκάλεσαν φθορές αξίας (2.000) ευρώ, χωρίς τελικά να αφαιρέσουν οτιδήποτε.
  • Κλοπή σε οικία απογευματινές ώρες της 14-02-2024 στη Λαμία, από όπου αφαίρεσαν διάφορα κοσμήματα-τιμαλφή.
  • Κλοπή σε οικία βραδινές ώρες της 15-02-2024 σε περιοχή της Λαμίας, από όπου αφαίρεσαν διάφορα κοσμήματα.
  • Απόπειρα κλοπής σε οικία απογευματινές ώρες της 15-02-2024 στη Λαμία όπου παραβίασαν μπαλκονόπορτα, χωρίς τελικά να αφαιρέσουν οτιδήποτε.
  • Κλοπή σε οικία βραδινές ώρες της 16-02-2024 στη Λαμία, από όπου αφαίρεσαν διάφορα κοσμήματα.

Τα προαναφερόμενα οχήματα, τα οποία κατασχέθηκαν, χρησιμοποιούνταν ως μέσα διευκόλυνσης για την τέλεση των ανωτέρω εγκληματικών πράξεων, ενώ σε νομότυπες έρευνες στις οικίες των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν είδη ένδυσης που φορούσαν κατά την τέλεση των αξιόποινων πράξεων, καθώς επίσης και ρολόι, υπολογιστή-τάμπλετ, αντικείμενα τα οποία αναγνωρίστηκαν και αποδόθηκαν σε δύο εκ των θυμάτων.

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διερευνηθεί η εμπλοκή τους και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις, καθώς και η διακρίβωση των στοιχείων ταυτότητας τυχόν συνεργών τους.

Την προανάκριση ενήργησε με μεθοδικότητα η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας, ενώ τα άτομα που συνελήφθησαν οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας και παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν ενώπιον του κ. Ανακριτή Λαμίας.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button